Fikret Orman'dan tarihi rest!

Fikret Orman'dan tarihi rest!

Başkan, terörü gerekçe gösterip ücretinde iyileştirme isteyen oyunculara, “Bu lanet terör Paris ve Brüksel’de de yaşandı. Amerika’da da oluyor. Kimse fırsatçılık yapmasın. İsteyen, istediği yere gider. Sözleşmelerdeki yaptırımlar çok açık!” mesajı verdi.

Fikret Orman, yaşanan terör olaylarını bahane ederek, takımdan ayrılmak isteyen futbolcular konusunda yönetime talimat verdi.
1-) Takıma
Orman, 2. Başkan Ahmet Nur Çebi ve Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner ile konuştu. Detaylara ise FANATİK ulaştı. Başkan, “Ailelerinin endişelerini anlayabilirim. Bu tamam. Ancak bu olayları bahane ederek, ücretinde artırım isteyen veya daha fazla talepte bulunan hiç kimseye taviz vermeyin. Ne yani, şimdi oyuncu diyelim, 3’e oynuyor. Terör olayları oluyor; 5 verin. Bu düpedüz fırsatçılık. Yok öyle yağma. 5 alana 15 verince terör mü bitecek! Kaldı ki, lanet terör belası sadece Türkiye’de yaşanmıyor. Paris ve Brüksel’de de yaşandı. Amerika’da da oluyor. Bundan nemalanıp, fırsatçılık yapmasına kim olursa olsun asla taviz ve fırsat vermeyin. Bırakın istediği yere gitsin, sözleşmelerdeki karşılıklı yaptırımlar çok açık” diyerek sert çıktı.
Bir tek Quaresma!
Portekiz’lİ yıldız hariç, diğer yabancılar havaalanında yaşanan bombalı terör olayı sonrası sözleşmesi, şartlarının düzeltilmesi aksi takdirde takımdan ayrılma durumunu menacerleri aracılığı ile kulübe bildirmişlerdi. Orman’ın taviz vermeyen tutumu karşısında futbolcuların nasıl tavır içine girecekleri merak ediliyor.
2-) Mario Gomez'e
Yönetimi görüşmek için tam 3 kez erteleyen Mario Gomez’e şimdi ise  Fikret Orman tarih verdi. Kartal’ın patronu, “10 Temmuz’a kadar görüşelim. Aksi takdirde transfer görüşmesi yapmayız, biz de önümüze bakarız” dedi.
22 Nisan’da takımdaki geleceği hakkında yönetime karar bildirmesi gereken Mario Gomez, üç kez ek süre talebinde bulunmuş, daha sonra da Euro 2016 sonrasına randevu vermişti. Ancak Alman oyuncunun İtalya maçında sakatlanıp, şampiyonaya veda etmesi üzerine yönetim harekete geçti. Alman yıldıza, 10 Temmuz’a kadar kendilerine kesin dönüş yapmasını, aksi takdirde transfer görüşmelerinin bu tarihten sonra yapılmayacağı bilgisi iletildi. Kartal 20 Temmuz’daki yeni sezon hazırlık kampına kadar Gomez konusunun netleşmesini istiyor. Bu konuda teknik direktör Şenol Güneş’in de son derece ısrarcı olduğu ifade ediliyor. Güneş’in her fırsatta yönetime, “Forvet konusunu erken çözmenin geride kalan sezonda ne kadar önemli olduğunu gördük” diyerek ısrarını dile getirdiği ifade ediliyor.
West Ham bastırıyor
Bilic’in başında bulunduğu İngiliz kulübü Alman golcü için sunduğu 9 milyon Euro’luk teklife cevap bekliyor. Premier Lig’de zirve hesapları yapan Londra temsilcisi Gomez’de ısrarlı. Corriera Della Sport’un dün kapaktan duyurduğu habere göre ise Alman yıldız’a Milan da talip oldu. Habere göre Çizme ekibinin yeni hocası Montella, Gomez’i mutlaka takımda istiyor.