Fikret Orman'dan zehir zemberek açıklama: Burası Patagonya değil!

Fikret Orman'dan zehir zemberek açıklama: Burası Patagonya değil!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Gökhan Gönül'e düzenlenen imza töreninin ardından takımda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.Orman, takımdan ayrılmak isteyen Jose Sosa, Fenerbahçe'ye imza atan İsmail Köybaşı, Mario Gomez ve transferi gündemde olan Kolarov'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 İşte Fikret Orman'ın açıklamaları:
Beşiktaş'ta 4 yıldır başkanlık yapıyorum ve her haziran ayında Beşiktaş'ta kriz yaşandığı ileri sürülüyor. Biz buraya geldiğimizde nasıl bir ortamda olduğumuz biliniyor. Bizim gerçeklerimiz var. Yönetim olarak anlayışımızı buna göre belirledik. Temkinli gidiyoruz. Bütçemize göre hareket ediyoruz. Sezon başında stratejimizi belirledik. Eksik bölgelerimizi tamamlıyoruz. Serdar Kurtuluş'un yerine Gökhan Gönül'ü aldık. Stoper bakıyoruz. 3. bir kaleci aldık ve süreç devam ediyor. Hızlı transfer istesek yaparız. Ama ortaya çıkan zararı kim ödeyecek?
TRANSFER İÇİN ACELEMİZ YOK!
Taraftar bana sürekli mesaj atıyor, başkanım şunu transfer edilim, bunu alalım diye. Ama gerçekler var. Önümüzdeki sezon en önemli sezonlardan bir tanesi. Geçmişle alakalı borçlarda düşme trendine girmemiz lazım. UEFA ile yapılmış anlaşmamız var ve ona göre hareket ediyoruz. Acelemiz yok. Doğru transfer yapma yönünde acelemiz var. Hava atacağız diye transfer yapmam.
SOSA'YI SAVAŞIN ORTASINDAN ALDIK!
Dünyada en kızdığım şeylerden bir tanesi, zekamla dalga geçilmesidir. Her şeyin bir üslubu var. İlk başkan olduğum zamanlar, her gün bir futbolcu ihtar çekiyordu. 
Jose Sosa diyor ki; Türkiye'de terör varmış. Onu biz Miami'den mi aldık? Ukrayna'dan savaşın ortasından aldık. Sosa'yı biz son gün aldık. Biz onu almamış olsaydık hala Metalist'te oynuyor olurdu. 4 yıllık kontratımız var. Herhangi bir alacağı yok. Kendi ticari işleri yüzünden, bizim ülkemizi ortaya atmasın.
BURASI PATAGONYA DEĞİL
Sosa Milan'a gitmek istiyormuş. Hukuksal olarak ve ahlaken, Sosa'nın onlarla görüşmesi bizle mukavelesi varken büyük bir yanlış ve suç. Bu ülke Patagonya falan değil. Cezası neyse vereceğim.
ATİBA İLE DEVAM EDECEĞİZ
Gelelim Atiba meselesine. Kontratı devam eden bir oyuncu. Bizimle antrenmana çıkmaya devam ediyor. Belki sözleşme bile uzatabiliriz. Şartları görüşeceğiz. 
İsmail'in bizimle sözleşmesi bitti. Hayırlı olsun. Futbolun içerisinde olan şeyler bunlar. Şahsi olarak üzüntüm var, ama futbolla alakalı değil. İnsani manada olan şeyler, onlar da beni alakadar eder.
GOMEZ'DE SONA GELDİK
Mario Gomez'de sona doğru gelindi. Şartlarımız uyuştuğu sürece bu iş olacak. Ama alternatiflere bakıyoruz. Fiorentina ile aramızda problem olmadı. Gomez'den bağımsız olarak hazırlık maçı yapmak istedik ama olmadı. Tarihler uyuşmadı.
SERDAR AZİZ MESELESİ
Serdar Aziz için Bursaspor başkanıyla görüştüm ama olmadı. Bizim prensibimiz ilk olarak kulübüyle konuşmaktır. Serdar Aziz'le görüşmedim.
KOLAROV'U YALANLADI
Kolarov basında tartışılan bir isim. Kulübüyle kontratı var. Bitti bitiyor gibi bir durum yok. Anlaştığımız bir süreçte yok. Birçok oyuncuyla ilgileniyoruz. Taraftar büyük beklenti içine sokuluyor.