Formula 1’de 2017 şampiyonu Lewis Hamilton!

Formula 1’de 2017 şampiyonu Lewis Hamilton!

Formula 1'de sezonun 18. yarışı olan Meksika Grand Prix'sini 9. sırada tamamlayan Lewis Hamilton, sezonun bitimine iki yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan etti. Hamilton, kariyerinde dördüncü kez bu başarıya ulaştı.

Formula 1’de sezonun 18. yarışı olan Meksika Grand Prix’sini Mercedes’in Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kazandı. Hamilton bu sonuçla sezonun bitimine iki yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Kariyerinin dördüncü dünya şampiyonluğuna uzanan Hamilton, son dört sezonun üçünde dünya şampiyonluğuna uzanmış oldu. 2016’da Mercedes pilotu Nico Rosberg sezonu zirvede noktalamıştı.

Hamilton ve bu sezonki en yakın takipçisi Ferrari pilotu Sebastian Vettel birlikte kazaya karışsa da Vettel, 19. sıradan 4. sıraya, Hamilton ise son sıradan 9. sıraya yükselmeyi başardı. Yarışı Red Bull pilotu Max Verstappen kazanırken Hamilton’ın takım arkadaşı Valtteri Bottas ikinci, Ferrari’den Kimi Raikkonen ise üçüncü oldu.

Hamilton, Formula 1’de dört kez dünya şampiyonu olan ilk Britanyalı pilot olarak tarihe geçerken sezonun bitimine iki yarış kala puanını 333’e çıkardı ve zaferi garantiledi. Hamilton’ın en yakın takipçisi Sebastian Vettel’in ise 277 puanı bulunuyor. Takımlar şampiyonu Mercedes ise puanını 595 yaparken Ferrari 455’te kaldı.