Fransa’da futbolcuya tekme savuran hakeme ödül verildi!

Fransa’da futbolcuya tekme savuran hakeme ödül verildi!

Fransa Ligue 1'de Ocak ayında Nantes - PSG karşılaşmasının 90. dakikasında çarpıştığı oyuncuya tekme savuran ve Fransa Futbol Federasyonu tarafından 6 ay men cezasına çarptırılan hakem Tony Chapron'a ESPN'in haberine göre Ligue 1'de yılın hakemi ödülü verildi.

Fransa Ligue 1’in 20. haftasında Paris Saint-Germain’in deplasmanda Nantes’ı 1-0 yendiği maçın 90. dakikasında kendisine çarpan Nantes oyuncusu Diego Carlos’a düşerken tekme savuran, ardından oyuncuya ikinci sarı kartını göstererek oyundan atan hakem Tony Chapron yeniden gündemde.

Fransa Futbol Federasyonu tarafından 6 ay men cezası verilen hakem Chapron, ESPN’de yer alan habere göre Fransa Ligue 1’de yılın hakemi ödülüne layık görüldü. Haberde Fransız hakemlerin 6 aylık ceza kararını protesto etmek için böyle bir tercih yaptıkları iddia edildi.

Chapron ilginç olaydan sonra, “Yaptığım çok kötü bir hareketti. Carlos bana çarptığında daha önce sakatlandığım bölgede felaket bir ağrı hissettim. Onun refleksi olarak böyle bir şey çıktı. Bu yaptığım çok çirkin bir hareket, bunu kabul ediyorum. Yapmamam gereken bir şeydi” ifadelerini kullanmıştı.