Futbolda skandal! Devre arasında futbolcuları dövdüler!

Futbolda skandal! Devre arasında futbolcuları dövdüler!

Çin 1. Ligi'nde Lijiang Jiayunhao ile Zhejiang Yiteng arasında oynanan karşılaşmada konuk takım futbolcularının devre arasında güvenlik görevlileri tarafından darp edildiği iddia edildi. Çin Futbol Federasyonu, konu ile ilgili soruşturma başlattı.

Çin’de futbol sahalarına yakışmayacak bir skandal meydana geldi. Geçtiğimiz cumartesi günü Çin 1. Ligi’nde düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Lijiang Jiayunhao ile Zhejiang Yiteng arasında oynanan maçın devre arasında akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Konuk ekip Zhejiang Yiteng yönetiminin iddiasına göre devre arasında futbolcular, güvenlik görevlileri tarafından darp edildi. Çin Futbol Federasyonu, olay ile ilgili soruşturma başlattı.

İddiaya göre ilk yarısı 1-1 sona eren ve ikinci yarısı tam 50 dakika gecikmeli başlayan maçın devre arasında ortalık karıştı. Önce soyunma odasının elektrikleri bir anda kesildi. Karanlığa bürünen soyunma odasına bir anda onlarca güvenlik görevlisi daldı. Futbolcuları copları ile darp eden güvenlik görevlileri, ilk yarıda takımının golünü atan Erpat Dilxat’ı feci şekilde yaraladı. İkinci yarıda her iki takım da gol atmayı başaramayınca mücadele 1-1 sona erdi.

Maç sonrası isyan eden Zhejiang Yiteng yönetimi, yaşananların büyük bir ayıp olduğunu savundu. Çin Futbol Federasyonu maç hakkında soruşturma başlatırken, Lijiang Jiayunhao yönetimi konu hakkında açıklama yaptı. Kulübün sözcüsü maçın devre arasındaki olay ile ilgili “Rakip takımın bazı futbolcuları hakemlere saldırmak istemiş. Güvenlik görevlileri de hakemleri korumak için futbolculara zor kullanmak zorunda kalmış. Olaylarda cop ya da başka herhangi bir alet kullanılmamıştır. Rakip takıma kesinlikle şiddet uygulanmamıştır. Güvenlik görevlileri sadece kalkanları ile hakemleri korumuşlardır” dedi.

Lijiang Jiayunhao basın sözcüsü ayrıca “Eğer anlattıkları doğruysa ve onlarca güvenlik görevlisi ışıkları söndürüp onları dövmüş ise ikinci yarıya nasıl çıkabildiler?” sorusunu sordu.