‘Futbolun tadı kalmadı’

‘Futbolun tadı kalmadı’

30 metreye sıkışıp, topun ardına geçmek için 120 km koşan fırsatçı takımlar çıktığından beri futbolun keyfinin kalmadığı ifade edilirken, Şenol Güneş ve Fatih Terim için olumlu yorum yapıldı.

YURT yazarı Osman Koray Kapan, “30 metreye sıkışıp, topun ardına geçmek için 120 km koşan fırsatçı takımlar çıktı çıkalı futbolun tadı yok. Sonuç endeksli, fırsatçılığa, hata beklemeye dayalı iğrenç modern futbol. Hep diyorum ya bir gün futbol bitecekse bunlar bitirecek” dedi.

Kapan, ‘Şovalye Terim’ başlıklı yazısında, “Fenerbahçeli diye Aykut Kocaman’ı desteklememe gerek yok. Ben dün akşamki sonuç ne olursa olsun; Quaresma, Talisca, Babel + bir forvet oynatabilen Şenol Hoca’yı yeğliyorum. Fatih Terim’i sevmemek için onlarca nedenim var ama son Kasımpaşa maçında stoper sakatlanınca oyuna forvet sokan o eski kafasını takdir ediyorum” görüşünü dile getirdi. Kapan, şunları yazdı:

“Kimi zaman tribünlerde 30 bin kişi oluyor ama coşku sıfır! Zira takım oynamıyor ki, heyecan vermiyor ki!

Ters bir örnek verelim: Real Betis… Altı yedi kafa takımın olduğu ligde düşüp çıkıyorsun, bir sezonda hedefin ne olabilir: Kümede kalmak. Bunu defans yapıp mı yapmak istersin saldırarak mı? Misal Real Madrid ile evinde oynayacaksın, adamların ilk 11 değeri senin dokuz katın, yenileceksin ama hedefin 7 gol yememek mi olmalı?

Real Betis bu sezon Quique Setien diye bir hocayla çalışıyor. Real Madrid maçında yüzde 57 topla oynadılar, iki katı şut çektiler, 5-3 yenildiler. Seyirci maç içinde çıldırdı, zevk aldı yenilseler de. Sezon boyu defans yapsalar şu an küme düşme potasının iki üstünde olabilirlerdi belki. Ama şimdi 10. sıradalar ve en önemlisi mutlular… Sevilla’yı deplasmanda 5-3 yendiler örneğin. Yetenekli ve hızlı defans hattı ile çok daha fazlası olabilir gelecek sezon.

Andığım Setien Hoca’nın ilginç bir özelliği var. Ofsayta düşen topçudan nefret ediyor. Ofsayta düşenin… diyen biri. Burak Yılmaz’ı bedava versen almaz, ne güzel! Son maçta Real Madrid 5 kez ofsayta düşerken Betis hiç düşmedi.

Hak yemeye, aldatmaya hiç sıcak bakmadım. Kendi takımım bile olsa yapanı sevmiyorum, Lugano hariç :) Geçtiğimiz haftadan iki şey aklımda kalacak hep: (1) Stoper-forvet değişikliği yapan şövalye Terim, (2) Ali Turan adlı Konyaspor stoperi. Ali Turan faul yapmasına rağmen kendini yere atarak rakibin sarı kart görmesine neden olmasının yanı sıra birçok pozisyonda hakeme itirazlarıyla bizleri değil futboldan hayattan tiksindirdi. Bu ligde hakemler eyyamcıdır deriz, tuhaf adalet ve denge arayışları nedeniyle yeni adaletsizliklere imza atmayı görev bilir birçoğu. Madem değişmiyorsunuz sayın hakemler, alın size vazife: Ali Turan…”