Galatasaray Antalyaspor'u farkla yendi

Galatasaray Antalyaspor'u farkla yendi

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray kendi sahasında Antalyaspor'u Fehgouli, Onyekuru (2), Ndiaye ve Diagne'nin golleriyle 5-0 mağlup etmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray kendi sahasında Antalyaspor'u Fehgouli, Onyekuru (2), Ndiaye ve Diagne'nin golleriyle 5-0 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılılar bu farklı galibiyetle Başakşehir'le arasında ki puan farkını 8'e düşürdü.

Maçtan notlar

Sarı-Kırmızılıların Kasımpaşa'dan 10 milyon Avro'ya transfer ettiği ve istenen performansı sergileyemediği için eleşti oklarının hedefi haline gelen Senegalli forvet Mbaye Diagne, 3 maç aranın ardından Antalyaspor karşısında ilk 11'de başladı. Bonservisi Everton'da bulunan ve kiralık olarak Galatasaray forması giyen Niyeryalı futbolcu Henry Onyekuru ise hat-trick yaptığı Ankaragücü maçının ardından ligde 6 hafta sonra ağları sarstı. Nijeryalı golcü, bu sezon Süper Lig'de çift haneli gol sayısına ulaşan ilk Galatasaraylı oldu.

Muslera yıldızlaştı
Evinde Antalyaspor’u yenip şampiyonluk yarışında lider Medipol Başakşehir'i takibe devam eden Sarı-Kırmızılarda maça Fernando Muslera damga vurdu. Uruguaylı file bekçisi, kritik kurtarışlarıyla takımını sırtladı.

Terim kaybetmiyor
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yıllarca Galatasaray formasını giymiş Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz bugüne kadar 4 kez karşı karşıya geldi. Terim'in eski öğrencisi Korkmaz'a karşı tüm maçlarda galip gelmeyi başardı. Öte yandan, maç öncesinde Galatasaraylı taraftarlar, eski futbolcuları olan Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz lehine tezahürat yaptı. Korkmaz, taraftarların sevgi gösterisine alkışla karşılık verdi.

Kariyer Rekoru
Antalyaspor karşısında, Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydeden Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli bu sezon 8. golünü kaydetti. Bu sezon Süper Lig'de son dokuz maçta 6 gol 2 asistle takımına katkı yapan Feghouli, Süper Lig'de son dokuz maçta 8 gole doğrudan etki etti. Öte yandan, Galatasaray'ın Faslı yıldızı Belhanda ligdeki son altı maçında yedi gole direkt katkı yaptı.

Antalyaspor'da 2 eksik
Antalyaspor'da sarı kart cezalısı olan Sangare ile sakatlığı bulunan Tarık Çamdal, karşılaşmada görev yapamadı.