Galatasaray Başkanı'ndan bomba etkisi yaratacak açıklamalar geldi!

Galatasaray Başkanı'ndan bomba etkisi yaratacak açıklamalar geldi!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dört futbolcu ile yapılan imza töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"HALA EKSİK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ NOKTALAR VAR"

"Galatasaray'a hizmet etmiş futbol takımı geçen sezon sonu itibariyle bazı bölgelerin yenilenmesi, takıma heyecan getirmesi, performans gösterecek eksiklerinin tespit edilerek bir yenilenmeye gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu göstermiştir. Gerek hocamız, gerek scout ekibimiz, gerekse futbol şubemizle bir dizi toplantılar gerçekleştirdik. Hala eksik olduğunu düşündüğümüz noktalar var. Transfer bütçe işidir. Bütçeye uyan transferler yapılıyor. Takımdan ne kadar gitmek isteyen oyuncular var, ne kadar bonservis bedeli elde edebiliriz ona bakıyoruz."

ARDA TURAN İÇİN İRADENİN OLUŞMASI LAZIM"

"Arda Galatasaray'ın yetiştirdiği Türk futbolunun gururu. Kendisi iyi bir Galatasaraylı. Türkiye'ye gelmek isterse giyeceği forma Galatasaray formasıdır. Bu futbolcu transferi için iradelerin oluşması lazım. Bizim amacımız Galatasaray'da en iyi takımı kurmak. Onun için, şampiyon olmak için iyi bir takım kuruyoruz. Bazı detaylar vermek yanlış olur. Hazırlıklarımız devam ediyor."

EN HEYECANLANDIĞIM MAÇ KAYSERİSPOR MAÇIYDI

"3 sezondur yönetici olarak görev yapmaktayım. Bugüne kadar çok eski tarihlerden itibaren alırsanız en çok heyecanlandığım maç dünkü maç. 5 yıldır Galatasaray'da forma giyen bir takımın revizyonunu yaptık. Doymuşluklar vardır. Attığınız maya tutar mı tutmaz mı son derece zor bir karardır. Bizim bu kararı verme zorunluluğumuz vardı. Son 2 sezondur alınan sonuçlar elde edilenler camiayı tatmin etmiyordu. Yeni gelen arkadaşlar, gayet güzel performans sergiledi. Hem taraftar, hem izleyen büyük keyif almışlardır. Mücadele hırsı, klas futbol oynadılar skorda ortaya çıktı. 1-2 eksiğimiz var. Mali yapıyı rahatsız etmeyecek transferler yapmak istiyoruz."

4 SENE HİZMET EDECEK TAKIMI 14 MİLYON EURO'YA KURDUK

"Zaman zaman sosyal medyada, internette yazıyorlar Riva'dan gelen parayı transfere verdi. Oradan gelen para Şubat'ta geldi. Söz verdiğimiz gibi bankalara olduğu gibi yatırdık.

Abartılı kafa karıştırıcı algı yaratmaya yönelik hesap yapılıyor. Yaptığımız açıklamaları dinlemeniz lazım. S-Biz seçildikten sonra, ilk  2 yılda alınan ve satılan oyuncular miktarı açısından birbirine eşitti. Bu sene takımı yenilemek için 30 milyon Euro'luk bir bütçe yaptık. Yaklaşık 34 Milyon Euro bonservis ödedik. Bugüne kadar 20 milyonluk bütçe elde ettik. Bu bir hesap işiyle, 34 milyonluk alış, 20 milyonluk satış yapmışız. Demek ki Galatasaray kendisine 4 sene hizmet edecek bir takımı 14 milyon Euro'ya sağlamıştır."

FFP SADIK KALIYORUZ

"Biz UEFA'dan geçmişte bir ceza yedik. Bize dediler ki sizin futbolculara ödediğiniz para sabit maaş,+  65 milyon Euro'yu geçemez. Bu durum 2015-16'da başladı. Bu manada da o seneyi bu parayla bitirdik. Geçen senede, ya 59 ya 60 milyon Euro öder durumdaydık. Bu yeni kurduğumuz takımda maaş konusunda aynı seyirde gidiyor. Sabit maaş, maç başları ve stopajlar 60-61 milyon Euro civarında kalacağız. Ayrılmasını beklediğimiz futbolcular var. Bu miktarı daha da geliştirmek istiyoruz. İyi futbolcu iyi para alıyor. Devraldığımız Galatasaray'da 42 futbolcu vardı. 18 kişilik kadro yapıyorsunuz. 24 tanesi ya tribünde oturuyor, ya da bir başka durumda takıma giremiyor. Bunlara maaş ödüyorsunuz. Biz bu oyuncuları tasfiye ettik. Yeni transferler birlikte 28 kişilik kadromuz var. Oynamayan oyuncuların maaşlarından açılan boşlukla iyi paralara iyi oyuncular alabilirsiniz. Esasında yapılması gereken tartışma, sen 42 futbolcuyu ne yapacaksın. Bunu tartışma daha mantıklı. Hiç kimse rakamlarla oynamak suretiyle algı yapmaya kalkmasın."

TEK İSTEĞİMİZ TARAFTARA DAHA İYİ TAKIM İZLETEBİLMEK

"Taraftar bizim her şeyimiz. Galatasaray futbol takımı olsun, diğer branşlarda olsun kulüp taraftarsız düşünülemez. Bizim bu kadar uğraşmamızın tek amacı, taraftara daha iyi bir takım izlettirmek. Bu sene ihtiyacımız olan şey taraftarla kenetlenmek. Zor bir dönem geçiriyoruz, kenetlenerek atlatmak istiyoruz. Ben taraftardan rica ediyorum, burada antrenörü, futbolcusunu alkışlamalı motive etmek yüreklendirmek lazım. Sahada 11 kişi oynuyor. O onbiri yönetecek kişi de Sayın Tudor'dur. Tudor'u ıslıklamak Galatasaray'a ne getirir? Biz bu sene şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Herkes tribüne gelsin. 50 binlere oynamak istiyoruz. Oynamamız lazım."

KOMBİNE YETMEZ STADA GELMELİLER

"Amacımız bütçe çerçevesinde en uygun takımı oluşturmak. 2-3 aydır bu çalışmayı yapıyoruz. Önümüzdeki zamanlarda da bu devam edecek. İsim vermek zarar verebilir. Onun için doğru bulmuyorum. Arada diğerleri ve Asamoah ile ilgili düşüncelerimi söyledim. Futbol takımından göndermek istediğimiz oyuncular var bu gelecekler onlara bağlı. Taraftarın kombine alması yetmez. Stadı gelmesi lazım. Onlara buraya gelirse buradan kimse sağlam çıkamaz."

LEVENT NAZİFOĞULLARI KONUSU

"Levent'le beraber çalıştık. Kendi görüşlerini ifade etti. Söyledikleri hakkında yorum yapmak istemiyorum. Kamuoyuna bırakıyorum. Cevaben benim söyleyeceğim bir şey yok. Selçuk bizim kaptanımız. Şu an hala bizim oyuncumuz. Tudor durumunu tespit edecektir. Bu konuyla ilgili benim bir şey söylemem doğru olmaz."