Galatasaray Beşiktaş: 2-0

Galatasaray Beşiktaş: 2-0

Spor Toto Süper Lig'de 31. hafta heyecanı Galatasaray Beşiktaş maçı ile devam etti. Merakla beklenen dev derbide kazanan taraf 2-0'lık skorla ev sahibi Galatasaray oldu. Aslan puanını 66 yapıp liderlik koltuğunu geri alırken Beşiktaş, 62 puanda kaldı ve dördüncü sıraya geriledi.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren, sezonun merakla beklenen karşılaşmasında Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmayı Aslan, 2-0 kazandı ve liderlik koltuğunu devralarak şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.

Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’in galip gelmesiyle oldukça kritik bir hal alan 31. haftanın dev derbisinde kazanan Galatasaray puanını 66’ya çıkardı. Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir 63 puanla Aslan’ı takip ederken Beşiktaş 62 puanda kaldı ve dördüncü sıraya geriledi. Beşiktaş son üç haftada Kayserispor, Osmanlıspor (D) ve Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. Galatasaray ise Teleset Mobilya Akhisarspor (D), Evkur Yeni Malatyaspor ve Göztepe (D) ile oynayacak.

Ev sahibine galibiyeti getiren golleri 23’te Fernando ve 70’te Garry Rodrigues kaydetti. 65’te ise Bafetimbi Gomis bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Beşiktaş’ta penaltıya sebebiyet veren Tosic ise kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Galatasaray’da Mariano, Beşiktaş’ta ise Pepe ve Alvara Negredo sakatlıkları nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Öte yandan ev sahibinde Younes Belhanda 4’te gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.