Galatasaray'ın başkanı resmen belli oldu!

Galatasaray'ın başkanı resmen belli oldu!

Galatasaray’da gerçekleşen olağan seçimli genel kurulda 20 sandıktan 16’sı açıldı. En yakın rakibi Dursun Özbek’in 1051 oy önünde bulunan Mustafa Cengiz, Galatasaray’da resmen yeniden başkan seçildi.

Galatasaray'da beklenen başkanlık seçimi bugün gerçekleşirken, oyların sayımına devam ediliyor. 20 sandıktan 16'sının sayıldığı sarı-kırmızılı camiada Mustafa Cengiz resmen başkan oldu.

Açılan 16 sandık sonucunda 2062 oy alarak en yakın rakibi Dursun Özbek'le arasındaki oy farkını 1051'e yükselten Cengiz, kalan 4 sandıktaki 989 oyun tamamını Dursun Özbek'in alması halinde bile başkanlık koltuğuna oturmayı garantiledi.

Açılan 16 sandıkta toplam 3814 oy kullanılırken, bu oyların 2061'si Mustafa Cengiz'e gitti.

Bu sonuçla birlikte Cengiz, Galatasaray'da ocak ayında yapılan olağanüstü seçimli genel kurulun ardından bu seçimden de galibiyetle çıkarak başkanlık görevini sürdürdü.

MUSTAFA CENGİZ’DEN İLK AÇIKLAMA

Başkanlığı resmileşmesinin ardından konuşan Cengiz şu ifadeleri kullandı;

“Bu seçimi büyük bir özveriyle yöneten sevgili Divan Kurulu Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bütün çalışanlara tek tek teşekkür ediyorum. Var olsunlar, sağ olsunlar. Bugün tarihi bir ana tanıklık ettiniz. Bu tarihi anı sosyologlar inceleyecek. Klişeler paramparça oldu, ezberler bozuldu. Liselisi, lisesizi herkes kendi özgür değerlendirmesiyle oy verdi. Diğer adaylara oy atanların da oyları bizim için çok değerlidir. Biz zorunlu olarak belli renklerde kravatlar giydik. Ancak hepimiz Galatasaray’ız ve sarı kırmızıyız”

“İNŞALLAH SİZİ UTANDIRMAYIZ”

“Biz burada 20 Ocak’taki tepki oylarının tercih oylarına döndüğünü ve Galatasaray Genel Kurulu’nun kendi kaderini nasıl tayin ettiğini, bağımsızca, hiçbir maddi ve manevi baskının altında kalmadan ifade edeceğini gösterdi. Bugün somut olarak buna tanıklık ettiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah biz sizi utandırmayız. Biz inşallah bize oy vermeyenlerin, iyi ki verdik demesine neden olmadan, bize oy verenlerin de başını eğdirmeden Galatasaray’ın sonsuz başarıları için mücadele edeceğimize söz veriyoruz”

“Burada nasıl bir güç olduğumuzu tümüyle gösterdik. Store’lara koşalım. Seçim çalışmaları nedeniyle şampiyonluğu tam kutlayamadık. Artık davullar çalsın ve biz bunu kutlayalım. Hayırlı uğurlı olsun. Saygılar sunuyorum”

MUSTAFA CENGİZ’İN LİSTESİ

Asil üyeler: Abdürrahim Albayrak, Yusuf Günay, Murat Ece, Kaan Kançal, Mahmut Recevik, Okan Böke, Dilek Kutlu, Dorukhan Acar, Ömer Cansever, Emre Erdoğan.

Yedek üyeler: Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Erol Özmandıracı, Özgür Savaş Özüdoğru, İlber Aydemir.