Galatasaray'ın yeni başkanı: Yarından tezi yok istifa etsinler

Galatasaray'ın yeni başkanı: Yarından tezi yok istifa etsinler

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Florya’daki mevcut yapının değişeceğini söyleyerek, “Tamamının bugünden itibaren istifa edip Galatasaray camiasının önünü açmasını rica ediyoruz. Bugünden itibaren yarından tezi yok istifa etsinler” dedi.

Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz, bugün Türk Telekom Stadyumu'nda düzenlenen mazbata töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cengiz, Galatasaray'ın sosyal bir camia olduğunu ve görevlerinin de insanları bu camiada tutmak olduklarını söyleyerek, “Ben açık, şeffaf olmaktan gerekse pot kırmaktan çekinmem. Ben sosyal bir camianın temsilcisiyim. Bu camia ticari bir kuruluş değil, siyasi bir kuruluş da değil. Ortak paydada buluşan insanların ortaya getirdiği bir ruh, adeta müzik gibi bir rahatlama aracı. Tabii bu insanları üzen bir hale gelirse insanlar da o sosyal camiadan gittikçe uzaklaşır. Bizim amacımız bize teslim edilen bu kuruluşu o insanlara uygun hale getirmek. Galatasaray öyle bir oluşum haline geldi ki, bir lisenin sınıfında 7-8 kişiyle kurulan bir camiadan 30 milyon taraftarı olan bir kulüp oldu” ifadelerini kullandı.

“Sorunlar halının altına süpürülmüş”

Sarı-kırmızılılarda birçok sorunun ertelenerek büyüdüğünü belirten Cengiz, “Allah hepimizi utandırmasın. Kritik dönemlerden geçiyor mali açıdan Galatasaray. Bu kritik dönemleri aşacağımıza inanıyoruz. Maalesef halının altına süre süre bu hale gelmiş. Ertelenmiş sorunlar birike birike bu hale geldi. Biz elimizi taşın altına koyduk. Biz sadece süre istiyoruz. Kısa vadeli nakit akışını sağlamak için maksimum 1 ay, veya 10-15 gün içinde öncelikler sırası içinde çözeceğiz” şeklinde konuştu.
“Mevcut Sportif A.Ş.'nin istifa etmesini istiyoruz”

Şu anda geçmiş yönetimden kalan Sportif A.Ş.'nin istifa etmelerinin gerektiğini dile getiren Başkan Cengiz, “Hepsini yeniden değerlendireceğiz. Tamamının bugünden itibaren istifa edip Galatasaray camiasının önünü açmasını rica ediyoruz. Bugünden itibaren yarına tezi yok istifa etsinler” diye konuştu”

“Bana olan ilgi çalışma hırsımı arttırıyor”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kendisine olan ilginin çalışma azmini daha da arttırdığını aktararak, “Bu benim üzerimdeki yükü arttırıyor ve sorumluluk duygumu arttırıyor. Dün uçakta giderken bile zamanın boşa gittiğini hissettim. Uçak pas geçti, ben ‘eyvah 10 dakikam gitti' dedim. Bizim sorunlarımız o kadar birikmiş ki ve bu pozitif yaklaşım sorumluluk duygusunu arttırıyor. Galatasaray'ı iyi bilenler bizi de bilir. Bu ilgi ve sevgi daha çok çalışma ve mücadeleye itiyor bizi” dedi.

“2.5 yılda 470 milyon TL küsur zara var”

Dursun Özbek'ten istediği mali tablonun henüz eline geçmediğini bildiren Mustafa Cengiz, şunları söyledi: “Mali tabloyu alamadım. En son ek 75 milyon TL finansman istenen dernek noktasındayız. Sportif A.Ş'nin sezon sonu açıklanması gereken 3 aylık bilançosu açıklanmadı. Niye açıklanmadı bilmiyorum. Biz bunu sayın Dursun Özbek'e soracağız. Yarın devir teslimde reel durumu görüşürüz umarım. 2.5 yılda 470 milyon küsur TL'lik zarar var. Dursun başkanın da katkılarıyla bu işi çözeceğiz. Yapacağım ilk iş diğer başkanlarla istişare ederek onlardan faydalanmak.”