Galatasaray, N'Diaye'nin PFDK'ya sevk edilmesine tepkili!

Galatasaray, N'Diaye'nin PFDK'ya sevk edilmesine tepkili!

Trabzonspor maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalan Galatasaraylı N'Diaye'nin PFDK'ya sevk edilmesi, Galatasaray yönetiminden tepki aldı.

Galatasaray'ın  Trabzonspor ile karşılaştığı maçta doğrudan kırmızı kart gören  Sofiane Feghouli ile çift sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atılan Badou Ndiaye'nin disipline sevk edilmesi, sarı-kırmızılı camiada büyük tepki topladı.

Kurallar gereği Feghouli'nin iki, Ndiaye'nin ise bir maç ceza almasını bekleyen  Galatasaray yönetimi, iki oyuncusunun da  Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini haksız buldu.

"UMARIZ  PFDK YAPILAN YANLIŞTAN GERİ DÖNER"

Feghouli'nin 43'üncü maddede yer alan 'kural dışı hareket'ten, Ndiaye'nin ise 36'ncı maddedeki 'sportmenliğe aykırı hareket'ten  PFDK'ya sevk edildikleri öğrenilirken, Yöneticiler, "Ligde kart gören her futbolcu hakeme en az Badou kadar itiraz etmiştir. Oyuncumuz hakemin üzerine yürüse, küfür etse, oyundan çıkmamak için dirense, hakemin bu raporunu anlayabiliriz. Ama maçı izleyen herkes böyle bir durumun yaşanmadığını gördü.

"N'DİAYE HER OYUNCU KADAR İTİRAZ ETTİ"

"Ndiaye normal çerçevede, her oyuncu gibi itiraz etti ve saniyeler içinde kenara geldi. Buna rağmen disipline sevk edildi. Aynı şekilde Feghouli'nin içinde olduğu pozisyonu da tüm spor kamuoyu izledi. Oyuncumuz saha içerisinde haksız tahriğe uğruyor. Hatta Olcay'ın fiziksel müdahalesi bile bulunuyor. Yine de direkt kırmızı kart sonrası, ekstra olarak  PFDK sevkine anlam veremiyoruz. Umarız  PFDK yapılan bu yanlıştan vazgeçip, oluşan mağduriyeti bir an önce düzeltir" görüşünde birleş