Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 'aslan' gibi başladı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 'aslan' gibi başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray, Rus ekibi Lokomotif Moskova'yı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı'nda 3-0 mağlup ederek Devler Ligi'ne harika bir başlangıç yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde en son galibiyetini 21 Ekim 2015'te Benfica'yı 2-1 yenerek alan 'Avrupa Fatihi' Galatasaray, 3 yıl aradan sonra Devler Ligi'ne galibiyetle döndü. Sarı-kırmızılı ekibin gollerini Garry Rodrigues, frikikten Eren Derdiyok ve penaltıdan Sel

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray, Rus ekibi Lokomotif Moskova'yı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadı'nda 3-0 mağlup ederek Devler Ligi'ne harika bir başlangıç yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde en son galibiyetini 21 Ekim 2015'te Benfica'yı 2-1 yenerek alan 'Avrupa Fatihi' Galatasaray, 3 yıl aradan sonra Devler Ligi'ne galibiyetle döndü. Sarı-kırmızılı ekibin gollerini Garry Rodrigues, frikikten Eren Derdiyok ve penaltıdan Selçuk İnan kaydetti.

Taraftarının harika desteğiyle mücadeleye hızlı başlayan Galatasaray'ın ilk golü 9. dakikada geldi. Garry Rodrigues, ceza sahasına girerken etkili bir şut çıkardı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Golün ardından daha çok Galatasaray yarı sahasında görünen Lokomotif Moskova duran toplardan pozisyonlar bulsa da skoru değiştiremedi. İlk yarı temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya da konuk ekip beraberlik golünü bulma adına etkili başladı.

EREN'DEN HARİKA GOL!

67. dakikada Emre Akbaba ceza sahasına doğru hareketlenirken düşürüldü. Hakem faul kararı verdi. Topun başına Eren Derdiyok ve Emre Akbaba geçti. Eren kalecinin sağına doğru yerden sert bir şut çıkardı ve harika bir golle Galatasaray'ı 2-0 öne geçirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında konuk ekip skoru değiştirmek için çabaladı. 90+4. dakikada Galatasaray yakaladığı kontrada Emre Akbaba ile penaltı kazandı ve oyuna sonradan giren Selçuk İnan farkı 3'e çıkardı.

Zorlu mücadeleyi 3-0 kazanan temsilcimiz Şampiyonlar Ligi'ne rüya gibi bir başlangıç yaptı.

NDİAYE PORTO MAÇINDA YOK!

87. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Badou Ndiaye, 3 Ekim'de oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 2. maçında Porto deplasmanında takımdaki yerini alamayacak.

MAÇTAN NOTLAR

Donk stoperde

Fatih Terim, Lokomotiv Moskova karşılaşmasında Ryan Donk'a stoperde görev verdi. Asıl mevkisi ön libero olan Hollandalı futbolcu, savunmanın ortasında Serdar Aziz ile forma giydi. Sarı-kırmızılı takımın stoperlerinden Maicon Roque ile Ozan Kabak yedekler arasında yer alırken, Ahmet Çalık ise kadroya giremedi.

Feghouli kadroda yok

Sarı-kırmızılı takımın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, müsabakanın 18 kişilik kadrosunda bulunmadı. Teknik direktör Fatih Terim, lig maçlarında ilk 11'de tercih etmediği Cezayirli futbolcuyu Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının kadrosuna almadı.

Terim ile 5 yıl sonra

Galatasaray, Lokomotiv Moskova karşılaşmasıyla teknik direktör Fatih Terim yönetiminde tam 5 yıl (bin 827 gün) aradan sonra Avrupa kupalarında maça çıktı. Sarı-kırmızılı takım, tecrübeli teknik adam idaresinde Avrupa kupalarında son olarak 17 Eylül 2013'te İspanya'nın Real Madrid ekibi ile karşılaşmıştı. Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasını 6-1 kaybetmişti.

Taraftarlardan yoğun ilgi

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Şampiyonlar Ligi'ndeki karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi. Stadı dolduran taraftarlar, maç öncesinde futbolcuları tek tek tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu. Lokomotiv Moskova'nın az sayıdaki taraftarı ise kendilerine ayrılan yerde maçı takip etti. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu da karşılaşmayı statta izledi.

UEFA Gençlik Ligi'de Lokomotiv Moskova galip

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların 19 yaş altı ekiplerinin karşı karşıya geldiği UEFA Gençlik Ligi'nde Lokomotiv Moskova, Galatasaray'ı 1-0 yendi. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Rus ekibinin golünü 67. dakikada Timur Suleymanov kaydetti.

Maç öncesinde dostluk yemeği

Müsabaka öncesinde iki takımın yöneticileri dostuk yemeğinde bir araya geldi. Beşiktaş'taki bir otelde düzenlenen yemeğe, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve sarı-kırmızılı yöneticiler, Lokomotiv Moskova Başkanı Ilya Gerkus, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Podelyshev ile UEFA delegeleri katıldı.

Medya mensuplarından büyük ilgi

Galatasaray-Lokomotiv Moskova karşılaşmasına medya mensuplarının ilgisi büyük oldu. Karşılaşmayı, muhabir, foto muhabiri, radyo yayıncısı ve yazar olarak toplam 272 kişinin takip ettiği açıklanırken, bunun 22'sinin yabancı olduğu aktarıldı. Müsabakayı Rusya'dan 19, Japonya'dan 2, Almanya'dan da bir basın mensubunun takip ettiği bildirildi.

.