Galatasaray Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup etti

Galatasaray Yeni Malatyaspor'u 2-0 mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftası, Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçına sahne oldu. Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçında gülen taraf 2-0'lık skorla ev sahibi Galatasaray oldu. Belhanda ve Gomis'in golleriyle kazanan Galatasaray puanını 72 yaptı. Galatasaray'a şampiyon olması için Göztepe maçında alacağı 1 puan yetecek. Galatasaray - Yeni Malatyaspor maçının tüm detayları ve maç özeti...

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda Evkur Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti. Galatasaray’ın golleri 30. saniyede Belhanda ve 12. dakikada Gomis’ten geldi. İki golün de asistini yapan Rodrigues, performansı ile göz doldurdu. Son haftaya en yakın rakibinin üç puan önünde lider girmeyi garantileyen Galatasaray, bu galibiyetle, Göztepe maçı öncesi şampiyonluk yolunda dev bir adım atmış oldu. Galatasaray, İzmir’de bir puan alması halinde şampiyon olma şansı yakaladı.

Bu sezon iç sahada sadece Fenerbahçe ile berabere kalan, 16 maçın 15’ini kazanan Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor maçında da mutlak üç puan parolası ile çıktı. Tribünleri tamamen dolduran taraftarının da desteğini arkasına alan Galatasaray, karşılaşmaya adeta fırtına gibi başladı. Belhanda ile henüz 30. saniyede öne geçen Galatasaray, 12. dakikada Gomis ile farkı ikiye çıkardı. İki farklı öne geçtikten sonra tempoyu düşüren Galatasaray, hızlı hücumlarla pozisyon bulmaya çalıştı.

Rakibine fazla pozisyon şansı tanımayan, ani ataklarla etkili olan Galatasaray, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Maçın ilk 12 dakikasında bulduğu iki golle galibiyete uzanan Galatasaray, ligde son haftaya lider olarak girmeyi garantiledi.

En yakın rakibinin üç puan önünde yer alan Galatasaray, İzmir’de Göztepe ile oynayacağı karşılaşmada bir puan alırsa 2017-2018 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

GOL! 1′ Evkur Yeni Malatyaspor savunmasında Sadık'ın hatasında Rodrigues, sağ kanatta topla buluştu. Ceza sahası içi sağ çaprazdan Rodrigues'in içeri çevirdiği topa arka direkte Belhanda'nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

2′ Ceza sahası dışı sol çaprazdan Rodrigues'in pasında ceza yayı önünde topla buluşan Belhanda'nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

GOL! 12′ Sol taraftan ceza sahası içerisine hızla giren Rodrigues'in içeri çevirdiği topa kale önünde Gomis'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

27′ Malatyaspor yarı sahasının ortalarında topla buluşan Sinan, sol kanatta bulunan Rodrigues'e pasını aktardı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Rodrigues'in yaptığı sert vuruşta kaleci Farnolle iki hamlede meşin yuvarlağın sahibi oldu.

38′ Fernando'nun pasında ceza yayı önünde topla buluşan Sinan'ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Farnolle'de kaldı.

54′ Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Eren'in ortasında penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Adem'in gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

58′ Sinan'ın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Rodrigues'in yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

64′ Sinan'ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Fernando'nun yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Farnolle'den döndü.

88′ Belhanda’nın pası ile ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin sert şutunda kaleci meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.