Galatasaray'dan flaş karar!

Galatasaray'dan flaş karar!

Galatasaray'ın tecrübeli ismi Sabri Sarıoğlu, yıllık ücretini 1 milyon euroya indirdi, yönetim bu karar karşısında suskun kalmadı. Böylece Sarıoğlu’na sarı-kırmızılı kulüpte jübile yapma fırsatı verildi.

Galatasaray’ın emektar futbolcusu Sabri Sarıoğlu kalmak için ‘feda’ dedi, yönetim de bu hareketi karşılıksız bırakmadı.

Sezon içerisinde sözleşmesindeki 1 senelik opsiyon maddesi otomatik olarak uzayan buna karşın kamuoyu tepkisi nedeniyle yönetimden gelen “Bu maddeyi kaldıralım” önerisini hiç düşünmeden kabul edip 1.6 milyon euroyu elinin tersiyle iten tecrübeli futbolcu sarı-kırmızılı takımdaki kariyerine devam edecek.

Tatil için ABD’nin yolunu tutan 31 yaşındaki oyuncu 1.6 milyon euroya yükseltilen ücretinin yeni sezonda 1 milyon euroya düşürülmesi teklifine olumlu yanıt verdi. Sabri ikinci kez feda derken yeni sözleşmesinde bonus maddelerinin de olmayacağı belirtildi. Böylece tecrübeli futbolcunun yıllık kazancı 1 milyon euronun üzerine çıkmayacak.

Sabri’nin bu hareketine yönetim de jestle karşılık verme kararı aldı. Galatasaray’dan başka takımda oynamayan tecrübeli futbolcunun jübilesinin sarı-kırmızılı formayla yapılması için sözleşme süresi bu kez 1 yılla sınırlı kalmayacak ve uzun tutulacak. Buna göre Sabri’yle 2+1 senelik sözleşme yapılacak.

Linnes’i kesmişti


Zaman zaman performansı eleştiri konusu olsa da formasını kaptırmayan Sabri, devre arasında transfer edilen Linnes’i de kesmiş ve sezon sonundaki performansıyla yine takdir toplamıştı.

43 maça çıktı


Galatasaray’ın tecrübeli ismi Sabri Sarıoğlu geride bıraktığımız sezonda lig, kupa ve Avrupa’da 43 maça çıktı. Sarı-kırmızılı formayı 2975 dakika terleten 31 yaşındaki futbolcu, Avrupa Ligi’nde oynanan Lazio karşılaşmasında fileleri bir kez havalandırdı.(Milliyet)