Bornova’da Ege rüzgarı esti

Bornova’da Ege rüzgarı esti

Bornova Belediyesi, 2018’e sayılı günler kala ünlü sanatçı Ege’yi Bornovalılarla buluşturdu. Bornova Belediyesi’nce geçen yıl yeniden düzenlenen Küçükpark Meydanı’ndaki konsere ilgi yağmura rağmen yoğundu.

Türkiye’nin seçkin opera sanatçılarından oluşan 15 kişilik koro da Ege’ye eşlik etti. Hep birlikte söylenen İzmir Marşı coşkuyu daha da arttırdı. Bu arada ünlü sanatçı Bornovalılara bir de sürpriz yaptı. Kendi yazdığı ve Bornova’yı anlatan şarkısını Küçükpark’taki sahnede ilk kez seslendirdi.

İzmirli ünlü Sanatçı Ege, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği yeni yıl konserinde şarkılarını Bornovalılar için söyledi. Bornova Belediyesi’nin geçen yıl yeniden düzenlediği ve ışıklandırdığı Küçükpark Meydanı’ndaki konsere ilgi yağmura rağmen yoğun oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da konseri ailesi ile birlikte izledi. Ege, birbirinden güzel şarkılarını Bornovalı ve İzmirli hemşerileri için söyledi. Türkiye’nin seçkin opera sanatçılarından oluşan 15 kişilik koro da Ege’ye eşlik etti. Hep birlikte söylenen İzmir Marşı coşkuyu daha da arttırdı. Bu arada ünlü sanatçı Bornovalılara da bir sürpriz yaptı. Kendi yazdığı ve Bornova’yı anlatan şarkısını da Küçükpark’taki sahnede ilk kez seslendirdi.

Tarihe iz bıraktı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya bu güzel organizasyon için teşekkür eden Ege, “Yağmura rağmen burayı doldurduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Tek başına ne yemek yemek ne de şarkı söylemek çok güzel değil. Her şey birlikte güzel” dedi. Bornovalıların yeni yılını kutlayan Başkan Olguna Atila da şöyle konuştu: “ Yeni yıl; Bornovamıza, İzmirimize, ülkemize ve dünyaya huzur ve barış getirsin. Hep birlikte Cumhuriyetimizin çatısı altında Atatürk ilkeleri ışığında sonsuza dek özgürce yaşayalım. Özgürce düşüncelerimizi ifade edelim. Atatürk’e ve şehitlerimize şükran duygularımızı asla unutmayalım. Bornovalı hemşerilerim adına değerli sanatçımız Ege’ye çok teşekkür ediyorum. Tarihe bir iz bıraktı. Bu şarkı sonsuza kadar Bornova Marşı olarak kulaklarda ve yürüklerde çınlayacak.”

Ege’nin Bornova için yazdığı şarkı:

Bornova’yı görünce sürdük atları göğsümüzde taşıdık şanlı bayrağı. 
Kurtarmaya ant içtik yüce vatanı. 
Mustafa Kemal’in Askerleriyiz. 
Düşman sarmış yurdumu, işgal altında.
Birlik olma zamanı bayrak altında.
Aradığın o kudret damarlarında.
Mustafa Kemal’in Askerleriyiz.
Bornova’yı geçerken helallik aldık.
Cumhuriyet yolunda bir tarih yazdık.
Rehber oldu devrimler izinde millet.
Mustafa Kemal’in Askerleriyiz.