FETÖ'den yargılanan eski Vali öldü!

FETÖ'den yargılanan eski Vali öldü!

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan eski Vali, Veysel Dalmaz (59) tahliye olduktan sonra evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.


Yaklaşık bir yıl süreyle FETÖ’den cezaevinde kalan Dalmaz, Ankara'da yaşamını yitirdi. Ankara’nın Söğütözü'nde semtinde oturan Dalmaz, gece kalp krizi geçirdi. Komşuları ve ailesi tarafından evinin yanındaki Medicana Hastanesi'ne kaldırılan Dalmaz, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

2004-2006 Gümüşhane, 2006-2009 yıllarında Sivas valiliği yapan Dalmaz, daha sonra merkeze alınmıştı. Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye gelmesinin ardından koordinatör Vali görevini de üstlenen Veysel Dalmaz, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden 3 gün sonra görevinden alındı. 1 Eylül 2016'da yayınlanan 672 sayılı KHK ile kamu görevinden de ihraç edildi.

Dalmaz, bir yıla yakın süreyle Sincan Cezaevinde tutuklu kaldı. Geçtiğimiz aylarda tahliye edilen Dalmaz halen yargılanıyordu. Eski vali, 2011 seçimlerinde AKP'den Antalya 8. sıra milletvekili adayı da oldu ancak seçilemedi.