Gereği düşünüldü: İSTİFA

Gereği düşünüldü: İSTİFA

Teknik direktörlük yerine hamaset yapan Fatih Terim 'Gereğini yapacağından kimsenin şüphesi olmasın' demişti. Hadi bakalım; gereğini yap Bay Terim; astronomik ücretini geri öde ve istifa et.

Ne taktik ne de performans sergileyebildiğimiz Euro 2016’da umudumuzu İtalya'ya bağlamak zorunda kaldık ve elendik. Bugüne dek futbolcuların cansiperane mücadelesiyle başarılara imza atan Milli Takım’ın tüm başarılarını sahiplenip, başarısızlıkta yanındakileri harcamak dışında bir taktik uygulayamayan Fatih Terim elini Milli Takım’dan çek!

Siyasilerle hep yakın ilişkiler kurarak, kulisler yaparak, basın mensuplarını işten attırarak ve tehdit ederek, basın toplantısında tercüman azarlayarak, yedek kulübesinde sürekli gerilim yaratarak sadece Milli Takım’ı bitirmekle kalmadı, Türkiye’yi de utandırdı. “Biz bitti demeden bitmez” diyordu. Biz de diyoruz ki;  “Artık oyun bitti, gereğini yap!”

‘ImPARAtor’


Büyük umutlarla gittiğimiz EURO 2016’da gruptan çıkamayarak Türk halkını hayal kırıklığına uğratan Fatih Terim ve öğrencileri sosyal medyada topa tutuldu. Kullanıcılar, Terim'in ayda 1 Milyon lira kazanmasına isyan ederek, tecrübeli çalıştırıcıya ‘imPARAtor’ diyerek tepki gösterdi. Şampiyonadaki teknik direktörler arasında en fazla kazanan 3’üncü antrenör olan Terim, yıllık 3.5 milyon euro kazanıyor.

Löw bile daha az kazanıyor

Almanya'da teknik direktör Joachim Löw, İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, ev sahibi Fransa'nın Teknik Direktörü Didier Deschamps bile Terim’den daha az maaş alıyor. Aynı grupta yer aldığımız Hırvatistan'ın Teknik Direktörü Ante Cacic, 250 bin euro alarak en az kazanan teknik direktörler arasında yer alıyor.

Ahmet Çakar topa tuttu

Öte yandan Ahmet Çakar da Terim’i eleştiri yağmuruna tuttu. Terim’in, “Utanması gereken biri varsa, ben değilim” sözlerine gönderme yapan Çakar, “Turnuvadan elendiğimiz için sayın hocamız Terim ve oyuncularımızdan özür diliyoruz” dedi.


Türkiye’nin kaderini yine başka bir maç belirledi. Kazakistan’ın Letonya'yı yenerek Milliler’i Fransa’ya göndermesinin ardından, İrlanda İtalya’yı yenerek Türkiye’nin Fransa rüyasını bitirdi

Türkiye’nin Fransa serüveni kısa sürdü. Çek Cumhuriyeti’ni yenerek Belçika ve İtalya’nın yenilmemesini bekleyen Milliler, maçların 85’inci  dakikasında sevinç ve hüznü birarada yaşadı. Önce İsveç-Belçika maçında Nainggolan’ın golüyle Belçika’nın öne geçmesi Türkiye’de büyük sevinç yaratırken, saniyeler sonra İrlanda’nın İtalya karşısında bulduğu golle büyük bir yıkım yaşandı. Maçlar bittiğinde Türkiye’nın Fransa macerası son buldu. Bu sahne, Kazakistan’ın Letonya’yı yenerek Türkiye’yi elemelerde “en iyi üçüncü” yapmasını akıllara getirdi.

Fransa vizesi İslambek Kuat’tan


Kötü başladığımız EURO 2016 Elemeleri Grubu’nda ilk iki sırayı "çantada keklik" olarak gördüğümüz İzlanda ve Çek Cumhuriyeti’nin almasının ardından tek şansımız, “en iyi üçüncü”olarak Fransa’ya katılabilmekti ancak bu ihtimal yalnızca bizim elimizde değildi. Türkiye’nin İzlanda’yı yenmesinin yanında Slovakya, Polonya, Ukrayna ve Kazakistan’ın maçlarını kazanması, Danimarka ve Slovenya’nın ise puan kaybetmesi gerekiyordu. Tüm sonuçlar bir bir istediğimiz şekilde olurken, kalan son ihtimal de Kazakistan’ın Letonya’yı İslambek Kuat’ın 65’inci dakikada attığı golle yenmesiyle gerçekleşti ve Türkiye, “en iyi üçüncü” olarak Fransa biletini aldı.

Tarih, ‘olumsuz’ tekerrür etti


Hırvatistan ve İspanya karşısında, kötü oyunla aldığımız mağlubiyetler, yine “en iyi üçüncü” olmamızı gerekli kılarken, son grup maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yenmemizle gözler F Grubu maçlarına çevrildi. Belçika’nın İsveç’e, İtalya’nın İrlanda’ya karşı yenilmemesi, Türkiye’nin yine “en iyi üçüncü” kontenjanından son 16’ya katılması anlamına geliyordu. Maçların 85’inci dakikasına kadar her şey yolunda giderken, İrlanda Cumhuriyeti’nden Robbie Brady, İtalya filelerine gönderdiği golle Türkiye'nin ümitlerini yıkan isim oldu. Kazak Islambek Kuat’ın attığı golle başlayan EURO 2016 macerası, İrlandalı Robbie Brady’nin golüyle son buldu.