Hidayet Türkoğlu: Makam için değil hizmet için buradayım!

Hidayet Türkoğlu: Makam için değil hizmet için buradayım!

Hidayet Türkoğlu Prag'da Potanın Perileri'ni yalnız bırakmadı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki maçlarını izleyerek ay-yıldızlı ekibi yalnız bırakmadı. Çekya'nın Başkenti Prag'daki şampiyonada Potanın Perleri'ne destek veren Hidayet Türkoğlu maçları tribünden izledi. Protokol tribün yerine taraftarların içinde yer alan Türkoğlu, ataklarda heyecanlanıp çeşitli reflekslerde bulundu.

"Basketbola hizmet etmek, daha iyi seviyeye taşımak için varız"

Hidayet Türkoğlu, tribündeki taraftarların fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı. DHA'nın sorularını yanıtlayan Türkoğlu, "Ben halkın içinde olmayı seviyorum, hala basketbolseverlerin Hido'suyum. Bazen Hidayet, bazen Hido, bazıları ise Başkanım diye sesleniyor. Önemli olan makam değil, ben basketbolseverlerle içiçe olmayı seviyorum" dedi.

Türkoğlu ayrıca, "Makam için değil hizmet için buradayım. Başkan olmamın nedeni basketbola hizmet etmek, daha iyi noktalara taşımak için neler yapılabileceğine dair çalışmalar yapmak. Tüm yönetim arkadaşlarım ile basketbolu en iyi seviyelere taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Taşkınlık yapan taraftarlar kendi takımına zarar verirler"

Basketbol erkekler ligi final serilerinde çıkan tribün olaylarının üzücü olduğunu belirten Türkoğlu, her spor gibi basketbolun da seyirci ile güzelleştiğini belirterek, "Taşkınlık yapan taraftarlar kendi takımlarına zarar vermekten öteye gidemezler" dedi.

Başkan Türkoğlu, 3 büyükler arasındaki deplasman yasağı ile ilgili olarak ise

"Kulüpler arasındaki deplasman yasağı federasyon değil kulüplerin tercihi. Her maçta deplasman tribünü için yüzde 10 pay ayrılıyor ama kulüpler kendi aralarında anlaşarak bunu kullanmıyor" açıklamasını yaptı.

Bayram mesajı

Hidayet Türkoğlu sözlerini tüm Türkiye ve müslüman aleminin bayramını kutlayarak tamamladı.