15 Temmuz şehidinin oğlu 'ByLock tuzağını' anlattı!

15 Temmuz şehidinin oğlu 'ByLock tuzağını' anlattı!

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın oğlu Alpaslan Cambaz, FETÖ’nün “ByLock tuzağını”, “Ergenekon kumpasıyla” anlattı.

FETÖ’nün özel bir kurgusuyla bazı kullanıcıların telefonlarının rızaları dışında Bylock’la ilişkilendirildiğini tespit ederek kamuoyuna açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye’deki bütün başsavcılıklara 322 sayfalık bir liste gönderdi. Bu listenin ardından tahliyeler başladı.

FETÖ’nün “ByLock tuzağını”, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz'ın oğlu Alpaslan Cambaz, “Ergenekon kumpasıyla” anlattı.

Alpaslan Cambaz, Facebook hesabından 8 Şubat 2017’de paylaştığı “Bir sürü insan Ergenekon’da haksızlığa uğrarken ‘kumpas da olsa iyi oldu dinsizlere’ diyenler her yeri FETÖ sardıktan sonra da pek utanmadı” mesajının görselini paylaşıp şunları yazdı:

“O günlerde böyle bakanlar, bizim de böyle bakmamıza sebep olan aynı kafalar bugün ByLock'ta bir sürü insanın iftiraya uğradıklarını söylediğimde ‘ByLockçu FETÖ'cüleri mi savunuyon!’ diye linç etmişti. Hiçbir zaman utanmayacak, akıllanmayacaklar. Ta ki felaket onları bulana kadar..

‘İnsanlar, ‘iman ettik’ demekle imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı sandılar? Andolsun onlardan öncekileri de imtihan ettik. O, doğru söyleyenleri de yalancıları da mutlaka bilir. Yoksa kötülük edenler bizden kaçıp kurtulacaklarını mı sandılar? Ne kötü hükmediyorlar!’ - Ankebut Suresi.”

İşte o mesaj: