Hıncal Uluç'tan Fatih Terim'e ağır eleştiri

Hıncal Uluç'tan Fatih Terim'e ağır eleştiri

Galatasaray'ın hazırlık kampında oynadığı karşılaşmaları değerlendiren Hıncal Uluç, takımın umut vermediğini bunun sorumlusunun da Fatih Terim olduğunu yazdı. Hıncal Uluç, Fatih Terim'in kadroda kalması ve gönderilmesi gereken isimleri iyi tespit edemediğini savundu.

Sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, oynadığı beş hazırlık maçlarında üç galibiyet iki mağlubiyet aldı. Will 1900, Sakaryaspor ve Club Africain takımlarını yenen Galatasaray, PSV Eindhoven ve Valencia’ya ise kaybetti. Galatasaray’ın hazırlık maçlarındaki performansını değerlendiren Hıncal Uluç, ‘Fatih Hocamla içten dertleşme!..’ başlıklı bir yazı kaleme aldı. Fatih Terim’i kadro planlaması konusunda eleştiren Hıncal Uluç, Galatasaray’ın umut vermediğini bunun baş sorumlusunun da Fatih Terim olduğunu belirtti.

İşte Hıncal Uluç’un yazısındaki Fatih Terim ile ilgili o bölüm:

“Bugün Galatasaray ve Fatih Terim hakkındaki sezon başı Teknik Görüşlerimi yazacağım.. Bu defa, Fatih Hocam’la bir dost sohbeti üslubu kullanacağım. Acı söyleyen dost!.

Sevgili Fatih Hocam, Sezon başında Galatasaray hiç ama hiç umut vermiyor. Bunun baş sorumlusu da sensin..

Bir yanda UEFA baskısı Finansal Fair Play, bir yanda meteliğe muhtaç, milyar borçlu Galatasaray’ın mali durumu dikkate alınınca, büyük transferler yapılamayacağı belliydi.

O zaman iki şey hemen öne çıkıyordu Hocam..

Geçen yılki kadroyu iyi elden geçirmek, kimin kalacağına, kimin gideceğine doğru karar vermek. Yabancı yeni transfer UEFA yüzünden, satış şartına bağlı olacağından, gidecekleri makul fiyatla pazara sürmek, bir…

Yurt içi ve dışından ucuz ama parlak adamlar, alt yapıdan da umut verici gençleri bulmak.. Bu da iki..

Açılış maçları gösterdi ki, bunların hiçbirini yapamamışız.

Bu kadrodan, hele bu bize izlettiğin takımda yerleri her zaman olan, geçen yıl ilk 11’de yadırganmayan, hele joker yedek olarak süper değerli Tolga ve Yasin gibi adamları hem de aşağılayarak şutlamak sana yakıştı mı Hocam?

Buna karşılık o geçen yılın iki “Ruhsuz” felaketi ama senin sevgili çocukların Belhanda ve Feghouli’yi tuttun.

O Belhanda ve Feghouli’yi tutmak ve ilk 11’de oynatmak için, belki de bilinçaltında, Selçuk gibi gerçek bir lider, kaptanı harcadın. Sinan’ın zirvelere çıkmasını önledin Hocam..

Senin en kötü huyun Hocam..

Birtakım futbolcuları seviyorsun. Onları oynatmak için ötekilerin yerlerini kaydırıyor, bazılarını da hatta yok ediyorsun.

Milli Takım’ı hatırla.. Ozan’a (Ben ona “Evlad-ı Manevin diyordum) yer açmak için Mehmet Topal’ı stopere çekmedin mi?. Senin yönettiğin Milli Takım’da olay çıkaran ve takımdan kesilen futbolcuların orta saha oyuncuları olması tesadüf müydü?. Arda ve Selçuk mesela?”