Hırvatistan Nijerya'yı  2-0 mağlup etti

Hırvatistan Nijerya'yı 2-0 mağlup etti

Dünya Kupası D Grubu'ndaki ikinci maçta Nijerya ile karşılaşan Hırvatistan her iki yarıda bulduğu gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve ilk maçında 3 puanı almayı başardı. Gruptaki ikinci maçlarda Arjantin ile Hırvatistan, Nijerya ile İzlanda karşılaşacak.

2018 Dünya Kupası D Grubu’nda Nijerya ile karşılaşan Hırvatistan, ilk maçını 2-0’lık galibiyetle tamamlayarak grupta liderliği ele geçirdi. Gruptaki ilk maçta İzlanda ile Arjantin 1-1 beraberlike sahadan ayrılırken Hırvatistan 32. dakikada Oghenekaro Etobo’nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.

İlk yarıyı geride tamamlayan Nijerya, ikinci yarıda beraberlik golü için baskılı bir futbol sergiledi. Ancak 71. dakikada kazanılan penaltıyı Luka Modric gole çevirince skor 2-0’a geldi ve Nijerya’nın beraberlik umutları da sönmüş oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Hırvatistan mücadeleyi 2-0 kazandı ve gruptaki puanını 3 yaptı. Nijerya ise 1’er puanı bulunan Arjantin ve İzlanda’nın ardından son sırada yer aldı.

Gruptaki ikinci maçlarda Arjantin ile Hırvatistan 21 Haziran’da, Nijerya ile İzlanda ise 22 Haziran’da karşı karşıya gelecek.

SÜPER LİG’DEN TANIDIK İSİMLER

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş forması giyen Domagoj Vida, Hırvatistan formasıyla ilk 11’de çıktığı maçta 90 dakika forma giyerken Bursasporlu William Troost Ekong da Nijerya adına 90 dakika sahada yer aldı. Öte yandan Trabzonspor’un Nijeryalı yıldızı Ogenyi Onazi ve Kasımpaşalı Kenneth Omeruo ve ise yedek kulübesinde bulunan oyuncular oldu.