Hırvatların Dünya Kupası'ndaki başarısının sırrı ne?

Hırvatların Dünya Kupası'ndaki başarısının sırrı ne?

Bosna-Hersek Futbol Federasyonu Başkanı Ivica Osim, Rusya'nın evsahipliğindeki 2018 FIFA Dünya Kupası'nda finale kalan Hırvatistan Milli Takımı'nın başarısının altında Hırvatların becerisi ve mütevazılığının yattığını ifade etti.

Hırvatistan'ın Dünya Kupası'ndaki başarısının sırlarını Sputnik'e anlatan Bosna-Hersek Futbol Federasyonu Başkanı Ivica Osim, eski Yugoslavya devletleri içinde en fazla Hırvat oyuncuların Batı'ya gittiğine ve Batı'da eğitim aldığına dikkat çekti.

DİĞERLERİNDEN DAHA BECERİKLİ

Osim, "Hırvatlar, diğerlerinden daha becerikliydi. Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic'in sıkça ifade ettiği gibi, mütevazılık, yıldız hastalığına yakalanmamak açısından bölgemizde büyük önem taşıyor" diye konuştu.

AVRUPA'DA EN İYİ EĞİTİM

Hırvatistan Milli Takımı'nın tarihindeki en büyük başarısının oyuncuların kalitesi sayesinde geldiğini de kaydeden Osim, "Hırvat oyuncular, Avrupa'nın en iyi 5 liginde oynuyor. Bu ligler iyi bir okul ve Hırvat futbolcular, Avrupa kulüplerinde sporcu tutumu da dahil olmak üzere her konuda en iyi eğitimi aldı" dedi.

Hırvatistan, 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde yarın 18.00'de Fransa ile karşı karşıya gelecek.