Holiganlardan insanlık dışı hareket

Holiganlardan insanlık dışı hareket

Club Brugge - Royal Antwerp karşılaşması öncesinde birbirine giren holiganlar tekerlekli sandalye kullanan bir vatandaşın geçimini sağladığı arabasını ters çevirip ateşe verdi.

Belçika Ligi’nde Club Brugge ve Royal Antwerp’i bir araya getiren mücadele öncesinde iki takımı destekleyen holiganlar arasında gerilim yaşandı. Holiganları karşı karşıya getiren olaylarda çevrede de büyük hasar oluşurken olaylardan nasibini alanlar arasında tekerlekli sandalye kullanan bir taraftar da vardı.

Tekerlekli sandalye kullanan 51 yaşındaki Peter Depover, özel bir arabada ayakkabıcılık yaparak geçimini sağlıyordu. Holiganlar çıkan olaylar sırasında Peter Depover’e ait olan özel aracı önce ters çevirerek yola attı. Daha sonra olaylar büyüdü ve holiganlar aracı ateşe verdi.

Hollanda ve Belçika basınında çıkan haberlere göre olaylar esnasında kızının futbol maçını takip eden ve haberi arkadaşlarından alan Peter Depover olayın ardından yaptığı açıklamada ”Aracımın motoru tamamen yanmış. Benim tek ulaşım aracım buydu. Anlayamıyorum, ben de geçmişte çok iyi bir insan değildim belki ama kimsenin malına zarar vermiyordum. Benim tek ulaşım aracımı elimden aldılar” ifadelerini kullandı.

Club Brugge Kulübü yaşananların ardından Peter Depover için bir yardım kampanyası başlattı. Brugge Kulübü, Peter Depover’a destek olmak için resmi internet sitesinden banka hesap nuraması paylaştı.(Sporx)