Hollandalı Kupa Canavarı Jan Olde Riekerink: 13 maçta 2 kupa

Hollandalı Kupa Canavarı Jan Olde Riekerink: 13 maçta 2 kupa

Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe zaferinden sonra bir ezeli rakip daha deviren Hollandalı Riekerink, Galatasaray'ın başında çıktığı 13 maçta 2 kupa sahibi oldu.

  Geçen sezonun sonlarında takımın başına geçen, Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi deviren Hollandalı, dün de Beşiktaş’ı geçti ve Süper Kupa’yı Aslan’ın müzesine götürdü. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, sarı-kırmızılı takımın başında muhteşem bir performans sergiliyor. Hollandalı çalıştırıcı, geçen sezonun sonlarında göreve gelmesine karşın, dün çıktığı 13. resmi mücadelesinde, Cimbom’a 2. kupayı kazandırdı. Sarıkırmızılıların geçen sezon yaşadığı çalkantılı günler sonrasında ‘geçici’ olarak göreve gelen Riekerink, Türkiye Kupası finalinde F.Bahçe’yi devirerek, kupaya uzanmıştı. Dün de Süper Kupa finalinde Beşiktaş’ı deviren takımın  başında yer aldı, 2. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.
TARAFTARA ARMAĞAN

Jan Olde Riekerink, maçtan sonra yaptığı açıklamada “Kendim, kulübüm ve taraftarlarımız adına çok mutluyum” dedi. Hollandalı hoca şöyle devam etti: “Sezona iyi başlamak çok önemliydi ve bunu başardık. Bu kupayı taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Çünkü her fırsatta bizim yanımızdalar ve devamlı destekliyorlar.Beşiktaş’ı da kutlarım. Gecenin güzel olmasını onlar da sağladı. Dengeli bir mücadele oldu. Daha eksiklerimiz var ama bunu burada söylemem doğru değil. Takımla değerlendireceğiz.