İlkay Gündoğan’dan Almanya kararı…

İlkay Gündoğan’dan Almanya kararı…

Mesut Özil'in tutumundan sonra Almanya Milli Takımı hakkındaki tercihi merak edilen İlkay Gündoğan, kararını verdi. İlkay Gündoğan, “Manchester City ile Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olmak ve Alman Milli Takımı ile yeni başarılar, kariyer yaşamayı hedefliyorum” diyerek tartışmalara nokta koydu.

Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı bırakmasının ardından nasıl bir tutum alacağı merak edilen bir başka Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan kararını verdi. Manchester City'de forma giyen bu oyuncunun Almanya Milli Takımı'nı bırakmayacağını duyuran Alman basını, “Milli takımdan istifa yok. İlkay Gündoğan milli takımla yeni kariyer, başarılar bekliyor” ifadelerini kullandı.

İlkay, Instagram hesabından yorum yapan bir taraftarın “Bundan sonraki en büyük hedefin nedir” şeklindeki sorusuna da “Manchester City ile Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olmak ve Alman Milli Takımı ile yeni başarılar, kariyer yaşamayı hedefliyorum” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da çekilen fotoğrafla başlayan ve Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'nı bırakmasına neden olan tartışmaların ardından gözlerin çevrildiği İlkay Gündoğan, 2011'den beri Almanya Milli Takım kadrosunda bulunuyor. İlkay Gündoğan, dönem dönem yaşadığı sakatlıklar nedeniyle sadece 27 maçta Panzerler'in formasını giydi, hüsranla sonuçlanan son Dünya Kupası'nın kadrosunda da yer almadı.