İngiliz sporculara Rio'da şok uyarı!

İngiliz sporculara Rio'da şok uyarı!

İngiliz iki yüzücünün silahlı soyguna uğramasının ardından Rio'da güvenlik önlemleri arttırıldı, sporcular uyarıldı.

Brezilya’nın Rio kentinden düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda güvenlik sorunları devam ediyor. Soygunlar ve silahlı saldırılar nedeniyle tedirgin olan sporcular, sık sık uyarılarla karşı karşıya kalıyorlar.

Yoksulluk ve yolsuzluk ile mücadele eden Brezilya’nın suç oranının en yüksek şehirlerinden biri olan Rio kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda sona yaklaşıldı. Spor organizasyonları kadar yaşanan güvenlik olaylarının da konuşulduğu Rio 2016’da son uyarı İngiliz sporculara yapıldı. İngiliz yüzücü Ryan Lochte ve üç takım arkadaşının silahlı soyguna uğradıkları gerekçesiyle polise başvurması ile başlayan süreç, neredeyse OHAL’e kadar uzandı. Tüm İngiltere takımına bir yazı gönderen Rio polisi, sporcuların mecbur kalmadıkça Olimpiyat Köyü’nde çıkmamaları konusunda uyardı. The Guardian’ın ele geçirdiği belgeye göre, sporculardan Olimpiyat Köyü’nden çıkmaları durumunda ise dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Sporculara öncelikle İngiltere Milli Takımı’nda olduklarını belli edecek kıyafetler giymemeleri ve değerli eşyalarını yanlarında taşımamaları gerektiği söylendi. Özellikle Lochte’nin polise gitmesi nedeniyle çete üyelerinin İngiltere Milli Takımı’na kin beslediği belirten polis, şu ortamda sporculardan dikkatli davranmaları ricasında bulundu.
SOKAKLAR GÜVENLİ DEĞİL
Şehirde son birkaç günde suç oranlarında artış olduğunun altının çizildiği yazıda, Rio sokaklarının güvenli olmadığı vurgusu yapıldı. Olimpiyat Oyunları’nın son günleri olması nedeniyle çetelerin suç işleme oranlarının arttığının altı çizildi. Açıklamada “Rio’da sokaklara çıkmayın. Güvenli değil… Uyarılarımızı dikkate almanız sizin hayatınız için önemli… Şu aşamada güvenliğinizi yüzde yüz garanti edemeyiz” denildi. Rio’da daha önce eski bir Rus yüzücü otomatik silahlı çocuklar tarafından soyulmuş, Türk yüzücülerin bulunduğu odaya hırsız girmiş, basına birkaç kez silahlı saldırı düzenlenmişti.
LOCHTE’NİN PASAPORTUNA EL KONULDU
Öte yandan silahlı soyguna uğradığını iddia ederek polise başvuran Lochte’nin pasaportuna el koyuldu. Yüzücünün ülkeden ayrılmasına izin verilmezken, bu uygulamanın neden yapıldığı hakkında açıklama yapılmadı.
Ancak otoriteler, Lochte’nin silahlı soygun iddiasının oldukça ciddi bir suç duyurusu olduğu, bu nedenle sporcunun soruşturma tamamlanana ve zanlılar yakalanana kadar Rio’da kalmasının sağlanması için böyle bir uygulama yapılmış olabileceğini belirttiler. Sporculardan ayrıca kutlama yapmak için şehir merkezindeki barlara gitmemeleri de öğütlendi. Lochte’nin babası ise duruma tepki gösterdi. Oğlunun suçlu olmadığın belirten baba Lochte, oğlunun neden ülkeden çıkmasının engellendiğini anlayamadığını söyledi.