İrfan Buz tartışmalı gol pozisyonunu değerlendirdi

İrfan Buz tartışmalı gol pozisyonunu değerlendirdi

Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, karşılaşmadaki tartışmalı gol pozisyonunu değerlendirdi. Pozisyonun gol olduğunu ifade eden Buz, "Ben şunu iddia ediyorum, yan hakemin duruştan dolayı o pozisyonu görme şansı yok. 5 santim gol, helal olsun... Yani böyle bir golle geri düşmek... Fenerbahçe baskı altında diyorlar, biz neyiz?" dedi.

Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Osmanlıspor’u 2-0’lık skorla mağlup ederek zirve takibini sürdürürken ligde ateş hattında yer alan Osmanlıspor da bu sonuçla 28 puanla 16. sırada kaldı ve ağır bir yara almış oldu. Başkent temsilcisinde Teknik Direktör İrfan Buz, müsabakanın 54. dakikasında Martin Skrtel’in Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçiren golünün ardından yaşanan “top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi” tartışmalarına dahil oldu.

‘5 santim gol, helal olsun! Mümkün değil görmesi!’

Pozisyonun gol olduğunu söyleyen İrfan Buz, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, yan hakemin pozisyonu tespit etmesine tepki gösterdi. Buz, “Gole kadar her şey bizim lehimize gidiyordu. Gole gelelim… Ben şunu iddia ediyorum, yan hakemin duruştan dolayı o pozisyonu görme şansı yok. 5 santim gol, helal olsun… Yani böyle bir golle geri düşmek… Fenerbahçe baskı altında diyorlar, biz neyiz? Baskı altında değil miyiz? Sen kalkıp o pozisyonda gol veriyorsun, maçı değiştiriyorsun. Biz de ligde kalma mücadelesi veriyoruz. Maçın seyri değişiyor. 0-0 devam eden maçta daha fazla risk alacak Fenerbahçe, biz de pozisyon bulacağız. Maçın seyrini 5 santim ve yan hakemin duruşu ile değiştirmemesi gerektiğini düşünüyorum. Duruşundan mümkün değil görmesi. Tebrik ediyorum, başka bir şey demiyorum” ifadelerini kullandı.

Buz kümede kalma yarışı ile ilgili olarak ise, “Biz devam edeceğiz mücadelemize. Biz de analiz edeceğiz. İçerideki Trabzonspor maçını hazırlanıp 3 puanı almak istiyoruz. Mücadele etmek durumundayız ve bunu da yapacağız. 6 maç… Biraz daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Biz kapanan takımlara karşı zorlanıyoruz. Bu bir gerçek. Biz maç maç bakıyoruz. Onlar da kazanmak isteyecektir, biz de 3 puan almak istiyoruz” dedi.