İspanya'da gündem: Cengiz Ünder!

İspanya'da gündem: Cengiz Ünder!

Milli gururumuz Cengiz Ünder, Barcelona eşleşmesinden sonra İspanya'da manşet oldu

Barcelona'nın UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleştiği ekibi Roma'da forma giyen milli futbolcumuz Cengiz Ünder İspanya'da manşetleri süsledi ve gündeme oturdu.

El Pais gazetesinin eşleşmeye ilişkin yaptığı haberde Cengiz Ünder için "yeni bir yıldız" ifadesi kullanıldı. 

Haberin detaylarında ise, "Yeni yetenekler bulma konusunda uzman olan sportif direktör Monchi, 20 yaşındaki Cengiz Ünder'i takıma kattı ve yanılmadı." denildi.

Cengiz'in süratine vurgu yapılan haberde, "El Shaarawy'i yedek kulübesinde bırakan Türk yıldız, Barcelona karşısındaki maça alevler içinde çıkacak." ifadesine yer verildi.

Deportivo Mundo gazetesinde, Roma'nın oyuncuları arasında Cengiz'in adı öne çıkarıldı.

Haberde, forvet oyuncusu Dzeko'nun hızlı oynayan takım arkadaşları Arjantinli Perotti ve Cengiz'den yararlandığı kaydedildi.

Gazetede, milli futbolcu için , "Hızlı, yetenekli, çok tehlikeli bir sol ayağı olan 20 yaşındaki Türk oyuncu Cengiz Ünder, şut atma imkanı verildiğinde ya güçlü ya da isabetli şekilde vuruyor." değerlendirmesi yapıldı. .

AS gazetesinde ise, Türk oyuncunun Roma'da "heyecana" yol açtığı kaydedilerek, "Yetenekli, şutları iyi. İki ayağını da iyi kullanan Ünder, takımını kaldırdı ve Shakhtar karşısındaki iki maçın manşeti oldu." denildi. .

Roma'nın yıldızı, ülkemizin gururu Cengiz Ünder, Serie A'da çıktığı 20 maçta 5 gol atıp 1 asist yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde de iki kez oynayan Ünder, 1 gol atmayı başardı. 

1997 doğumlu genç yıldızımızın Roma ile Haziran 2022'ye dek sözleşmesi bulunuyor. Roma, Başakşehir'e Cengiz Ünder için 13.4 milyon Euro ödemişti.