Kader maçından önce Millilere kötü haber

Kader maçından önce Millilere kötü haber

Euro 2016'da D Grubu'ndaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni yenerek turnuvadaki iddiasını sürdüren Türk Milli Takımı'nın, bir üst tura çıkmak için bel bağladığı ekiplerden biri de İtalya. Ancak E Grubu'nda bu akşam İrlanda Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan İtalya'nın bu maça yedek kadro ile çıkacak olması Türkiye'yi düşündürüyor.

Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek D Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayan A Milli Takım'ın son 16'ya kalabilmesi için E ve F gruplarındaki olası senaryolar önem taşıyor. İlk olasılık; F Grubu'nda Macaristan'ın Portekiz'i yenmesi. Bu senaryo gerçekleşmezse; E Grubu'nda İtalya'nın İrlanda Cumhuriyeti’nden, Belçika'nın da İsveç'ten puan almasını bekleyeceğiz.
Ancak E Grubu'nu lider bitirmeyi garantileyen İtalya'nın teknik direktörü Antonio Conte, bu akşamki İrlanda Cumhuriyeti maçına ideal kadro ile çıkmayacaklarını açıkladı.
Bu maçta kart sınırındaki oyuncularını riske etmek istemeyen ve bazı yıldızlarını da dinlendirmeyi planlayan İtalyan teknik adam, ideal kadrodan 7-8 futbolcuyu kulübede yanına çekecek.
İDEAL 11'DEN SADECE ÜÇ OYUNCU VAR
İtalya'nın kart sınırındaki oyuncuları Buffon, Chiellini, Bonucci, Thiago Motta, Eder ve De Rossi. Conte'nin bu futbolculardan sadece Bonucci'ye ilk 11'de yer vermesi bekleniyor.
Zira Conte'nin İrlanda Cumhuriyeti karşısındaki muhtemel 11'inde, ilk iki maça başlayan sadece üç oyuncu bulunuyor: Bonucci, Barzagli ve Florenzi.
Muhtemel 11'de yer alan beş futbolcu (Thiago Motta, De Sciglio, Zaza, Sturaro ve Immobile) ise ilk iki maçta oyuna sonradan dahil olmuştu.
İşte İtalya'nın bu akşamki muhtemel 11'i:
(3-5-2): Sirigu, Barzagli, Bonucci, Ogbonna, De Sciglio, Florenzi, Thiago Motta, Sturaro, Bernardeschi, Zaza, Immobile.
TESELLİMİZ, SAVUNMA HATTINDA TEK DEĞİŞİKLİK OLMASI
Üçlü savunma oynayan İtalya'nın defans blokundaki iki banko ismin, yani Barzagli ve Bonucci'nin muhtemel kadroda yer alması ise Gök Mavililer'in bu maçtan en az 1 puan alabileceği yönündeki tahminleri güçlendiriyor.
NE OLURSA GRUPTAN ÇIKARIZ?
E GRUBU: İtalya'nın İrlanda Cumhuriyeti'ne, Belçika'nın da İsveç'e yenilmemesi gerekiyor. (Maçlar 22.00'da başlayacak)
F GRUBU: Bu grupta Türkiye'yi ilgilendiren karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak olan Macaristan-Portekiz maçı. Macaristan kazanırsa, Türkiye bu grubun üçüncüsünü geride bırakacak. İzlanda-Avusturya maçından çıkacak herhangi bir sonuç, Türkiye'yi etkilemiyor. (Milliyet)