Kevin Strootman’dan Cengiz Ünder yorumu

Kevin Strootman’dan Cengiz Ünder yorumu

Roma'nın tecrübeli orta saha oyuncusu Kevin Strootman taraftarların sorularını yanıtladı. Bir taraftarın Cengiz Ünder hakkındaki sorusuna cevap veren Strootman, genç futbolcu ile saha içindeki iletişimlerine dair komik bir anıyı paylaştı.

 İtalya Serie A takımlarından Roma’nın yıldızı Kevin Strootman, kulüp kanalına verdiği röportajda Cengiz Ünder hakkında eğlenceli açıklamalar yaptı.

Taraftarlardan gelen soruları yanıtlayan Strootman, “Cengiz Ünder hakkında ne düşünüyorsun?” sorusuna“Gün geçtikçe takımın bir parçası haline geliyor. Harika bir çocuk ama İtalyanca öğrenmeye ihtiyacı var” yanıtını verdi.

Cengiz Ünder’le saha içindeki iletişiminden bahseden Strootman, “Dil için hala biraz zorlanıyor, ki bu da onun için çok zor, çünkü o da çok fazla İngilizce bilmiyor. Başlangıçta sadece Türkçe konuştu, şimdi bazı kelimeleri öğrendi ama sürekli ‘Evet, evet, evet, her şeyi anladım’ diyor ancak sonradan hiçbir şeyi anlamadığı ortaya çıkıyor” diyerek genç futbolcuya takıldı.

İtalyancayı öğrenmesinin Cengiz Ünder’e yardımcı olacağını söyleyen tecrübeli futbolcu, “Açıkçası hiçbir şey anlamıyor ama harika bir karakter olduğunu söyleyebilirim. Eğer kendisini geliştirmek istiyorsa İtalyancayı öğrenmesi çok yardımcı olacaktır. Eğer formunuzla da mücadele ediyorsanız, bir gruba hemen uyum sağlamak zordur. Hem futbolda hem de hayatta bu böyledir” şeklinde konuştu.

Cengiz Ünder’in harika bir yetenek olduğunu dile getiren Strootman, “Şu anda gerçekten iyi oynuyor. Ne kadar yetenekli olduğunu görebiliyoruz. Büyük bir oyuncu olma potansiyeline sahip. İtalya da yine de bolca çalışmaya ihtiyacı var” dedi.