Kobe Bryant rekorla veda etti

Kobe Bryant rekorla veda etti

NBA kariyerini Utah Jazz maçıyla noktalayan efsane oyuncu Kobe Bryant, finali de rekorla tamamladı.

LA Lakers formasıyla 20 yıl boyunca sayısız başarı yaşayan ve Michael Jordan’dan sonra gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak gösterilen Kobe, Utah maçında 60 sayı birden atarak, iki rekor birden kırdı. Bu sezon bir maçta en fazla sayı atan oyuncu olan Kobe, aynı zamanda son maçında en çok sayı atan oyuncu unvanının da sahibi oldu.
ABD Başkanı Barack Obama başta olmak üzere Muhammed Ali, LeBron James, Tiger Woods gibi pek çok ünlü isim de sosyal medya hesaplarından Kobe Bryant’ın muhteşem vedasına övgüler yağdırdı.


Son maçının ardından duygu dolu bir konuşma yapan Kobe, şunları söyledi:
"20 yılın nasıl geçtiğini anlayamıyorum. Tam bir delilik. Size karşı, takım arkadaşlarıma karşı burada olmak harika. Hasta bir Lakers taraftarı olarak büyüdüm. Draft sonrası takasla Lakers'a gelişimi dünyada hiç birşeye değiştirmem. Kariyerim boyunca bana destek veren herkese sonsuz teşekkürler ederim. Tabii ki bir teşekkür de aileme. Eşim ve çocuklarıma bu süreçte pek zaman ayıramadım. Bana karşı büyük fedakarlık gösteren aileme sonsuz teşekkürler. Mamba gider. Hepinizi seviyorum.”



GALİBİYET REKORU ARTIK WARRIORS'IN

NBA’in durdurulamaz takımı Golden State Warriors da dün gece tarihi yeniden şekillendirdi. Michael Jordanlı Chicago Bulls’a ait 72 maçlık galibiyet serisini 73 maça çıkaran Golden State, normal sezonu rekorun yeni sahibi olarak tamamladı. Maçı 46 sayı, 4 ribaunt ve 6 asistle tamamlayan Stephen Curry kırdığı rekorla NBA’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Karşılaşmada 10 üçlük atan Curry, NBA tarihinde bir sezonda 400 üçlük atan ilk basketbolcu olmayı başardı.