Kocaman hayal kırıklığı

Kocaman hayal kırıklığı

Sezona üç yıllık şampiyonluk hasretini dindirmek için başlayan Fenerbahçe, ligi ikinci bitirdi, Türkiye Kupası’nı finalde kaybetti, Avrupa’ya gruplara kalamadan veda etti. Sarı-Lacivertliler için sezon hayal kırıklığı ile sona erdi.

Bora ÜNAL- Suat Can YURDUM/ YURT

Sezona teknik direktörü değişikliği ve 10 yeni transferle başlayan Fenerbahçe, sezonu kupasız kapattı. Geçtiğimiz sezon Dick Advocaat yönetiminde ligi üçüncü bitiren ve Hollandalı teknik adamla yolları ayıran Sarı-Lacivertliler, teknik patronluğa bir önceki senenin Türkiye Kupası şampiyonu Konyaspor’un çalıştırıcısı Aykut Kocaman’ı getirdi. Finansal Fair Play kıskacında sezona giren Fenerbahçe, bonservisle oyuncu satmadan oyuncu alamadığı için para eden en önemli oyuncusu Simon Kjær’i 13 milyon euro’luk bonservis bedeliyle Sevilla’ya yolladı. Emenike, 2,5 milyon euro’ya Olimpiakos’a gitti, Van der Wiel ve Stoch da 1’er milyon euro bonservis bedeliyle takımdan ayrıldılar. Bu oyuncuların yerine Valbuena, Giuliano, Soldado, Janssen, Dirar, Isla, Kameni, Mehmet Ekici, Neto, Eljif Elmas gibi oyuncularla kadro güçlendirildi. Sarı-Lacivertliler, sezona Avrupa şokuyla başladı. UEFA gruplarına kalmak için ön eleme turu oynayan Fenerbahçe, Makedon ekibi Vardar’a iki maçta da mağlup olarak Avrupa kupalarına katılma hakkını kaybetti.

KOCAMAN İSTİFADAN GERİ DÖNDÜ

Taraftarlar, ‘Vardar faciası’na tepki gösterse de ligin ilk maçlarında tribünleri doldurmaya gayret gösterdiler. Ancak ligin 11’inci haftasına kadar çıktığı 11 maçta sadece dört galibiyet alan Fenerbahçe’de işler karıştı, takım Kadıköy’deki maçlarını geçtiğimiz sezon olduğu gibi yarısı boş tribünlere oynamaya başladı. Aykut Kocaman, Ankara’da oynanan Osmanlıspor maçının ardından istifa etti. Başkan Aziz Yıldırım’ın devreye girmesiyle tekrardan göreve dönen Kocaman, Valbuena ve Ozan’ı 11’den keserek yerlerine Mehmet Topal ve Aatif Chahechouhe’yi 11’e monte etti. Özellikle Valbuena-Aatif değişikliği camiada tepki topladı.

DÖRT SEZONDUR KUPAYA HASRET

Kocaman’ın istifası sonrası Fenerbahçe, çıktığı 23 maçta 17 galibiyet, dört beraberlik, iki de mağlubiyet aldı. Son haftaya kadar şampiyonluğu kovalayan Fenerbahçe, Galatasaray’ın İzmir’den galibiyetle dönmesi sonucu üst üste dördüncü sezonunu da şampiyon olamadan tamamladı. Fenerbahçe, attığı 78 golle ligin en golcü takımı olurken, deplasmanlarda topladığı 35 puanla da deplasman performansları baz alındığında ligin en iyisi oldu. Türkiye Kupası finalinde Akhisarspor’a 3-2 yenilip, belki de kaldırmaya ihtimalinin en yüksek olduğu kupa da Fenerbahçe’nin ellerinden kayıp gitmiş oldu. Son lig şampiyonluğunu 2013-2014 sezonunda Ersun Yanal yönetiminde alan Fenerbahçe, son kupasını da Ağustos 2014’te Galatasaray’ı mağlup ettiği Süper Kupa maçında kaldırmıştı.