Kupa Galatasaray'ın

Kupa Galatasaray'ın

Antalya Arena'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekip bu seonucun ardından Avrupa Kupaları'na katılma hakkı elde etti. Galatasaray aldığı cezayı bu sezon çekecek.

Antalya Arena'da oynanan mücadelede Galatasaray'a galibiyeti ve kupayı getiren golü 31. dakikada Podolski kaydetti.
MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI!
13. dakikada Podolski'nin ceza alanı dışı sağ çaprazında yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski geçti. Bu üçlünün organize kullandığı serbest vuruşta topu önüne alan Podolski sol ayağıyla sert bir şut çıkardı ancak kaleci Fabiano, sağına gelen topu güçlükle çeldi. 30. dakikada Galatasaray öne geçti. Emre Çolak'ın sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topu Denayer kafayla içeri çevirdi. Kale sahasında bulunan Podolski, arka direkte uygun durumda kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
İLK 11'LER:
Galatasaray: Muslera, Semih, Denayer, Hakan Balta, Carole, Selçuk, Emre, Sinan, Sneijder, Yasin, Podolski Fenerbahçe: Fabiano, Şener, Kjaer, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper, Nani, Volkan Şen, Van Persie
MARKOVIC SÜRPRİZİ

Çok uzun bir tedavi süreci geçiren Sırp oyuncu uzun bir aradan sonra 18 kişilik kadroda yer buldu. Yine aynı statta oynanan Antalyaspor maçında sakatlanan ve bir türlü iyileşmeyen Sırp oyuncu takım ile çalışmaya geçtiğimiz hafta başlamıştı. Markoviç bu maçla birlikte 18 kişilik kadroya geri dönmüş oldu.
KARABORSA TAVAN YAPTI

Maç biletleri günler öncesinden tükenirken, maç öncesi karaborsada biletlerin 250 TL'ye kadar satıldığı görüldü. Gün boyunca Antalya sokaklarında Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar dostane görüntüler sergilediler. Arkadaş grupları içinde iki takım taraftarlarının beraber gezdiği de gözlendi. Ancak maç saatine yaklaştıkça gerilim az da olsa arttı. Maç öncesi Sakıp Sabancı Bulvarı yönünden ilerleyen Fenerbahçeli bir grup taraftar ile Kültür Merkezi yönündeki Galatasaraylı seyirciler arasında tartışma çıktı. Bulvarın bir bölümünde trafiği kapatan polis, Galatasaraylı taraftarları bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Ayrıca Antalya Stadı'nın kapıları önceden bildirilen saatten geç açılınca iki takım taraftarları ile emniyet güçleri arasında gerginlik yaşandı.