LeBron James çıldırdı

LeBron James çıldırdı

2017-18 sezonu NBA Finalleri'nin ilk maçında Golden State Warriors'a konuk olan Cleveland Cavaliers 124-114 kaybederken maçın son saniyelerinde Jr Smith'in yaptığı tarihi hata karşılaşmaya damga vurdu. Golden State seride 1-0 öne geçti.

 NBA 2017-18 sezonu final serisi ilk maçında Golden State Warriors’a 124-114 yenilen Cleveland Cavaliers’ta Jr Smith’in son saniyede yaptığı tarihi hata maça damga vurdu. Golden State Warriors ise aldığı galibiyetle seride 1-0 öne geçti.

Zorlu deplasmanda başa baş bir maç çıkartan Cleveland Cavaliers, karşılaşmanın bitimine 4.7 saniye kala 107-106 geride girdi. George Hill ile serbest atış kazanan Cavaliers, ilk atışın sayı olmasıyla 107-107’lik beraberliği sağladı.

Hill’in ikinci atışı kaçırmasına rağmen Jr Smith ribaundu aldı ve Cavaliers bitime saniyeler kala bir şans daha elde etti. Ancak skorun farkına varmayan Jr Smith, arkadaşlarının uyarılarına rağmen topla birlikte zaman geçirince maç uzatmalara gitti.

Takımın lider ismi LeBron James’in saha içinde Jr Smith’e verdiği tepki çok konuşulurken uzatmalarda rotasyon gücünü kullanan Warriors sahadan 124-114 galip ayrılmayı başardı.

JR SMITH’TEN OLAY SAVUNMA

Pozisyon sonrasında takım arkadaşı LeBron James’in bakışlarına “Önde olduğumuzu sanıyordum”diye cevap veren Smith, maç sonrasında ise farklı bir açıklamada bulunarak “Şut şansı yakalamak için topu dışarı çıkarmaya çalıştım. Maçın berabere olduğunu biliyordum ancak mola alacağımızı zannettim. Önde olduğumuzu düşünsem topu tutar ve bana faul yapılmasını beklerdim” dedi.

LEBRON’UN REKORU YETMEDİ

Warriors’ta Stephen Curry 29 sayı, 9 asist ve 6 ribaunt, Kevin Durant 26 sayı, 9 ribaunt, 6 asist ve 3 blok, Klay Thompson 24 sayı, Draymond Green ise 13 sayı, 11 ribaunt, 9 asist ve 5 top çalmayla takımına galibiyeti getiren oyuncular oldu.

Cavaliers’ta 47 dakika sahada kalan LeBron James, 51 sayı, 8 ribaunt ve 8 asistlik performansı ile NBA finalleri tarihindeki en iyi performansı göstermesine rağmen takımına galibiyeti getiremedi. Kevin Love ise 21 sayı ve 13 ribauntla “double-double” yaptı.

Seride ikinci maç, 4 Haziran Pazartesi TSİ 03.00’te yine Golden State Warriors’ın sahasında oynanacak.

İşte Jr Smith’in son saniyelerde yaptığı o skandal hata;