Lucescu Rusya'da tersini söylemiş: Sınırlama rekabeti öldürür!

Lucescu Rusya'da tersini söylemiş: Sınırlama rekabeti öldürür!

Yabancı sınırının getirilmesini isteyen Lucescu'nun, Rusya'da çalıştığı dönemde "Yabancı sınırlaması rekabeti öldürüyor. Oyuncular vazgeçilmez olduğunu düşünüyor." dediği ortaya çıktı.

A Milli Takım Teknik Direktörü  Mircea Lucescu, kaybedilen  Ukrayna maçı öncesinde yaptığı açıklamada Türk futbolcu izleme sıkıntısı çektiğini ve yabancı sınırının tekrar getirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Lucescu, "İzlediğim maçlarda 4 Türk oyuncu oynatan takım yok. F.Bahçe ve  Başakşehir de öyleydi. Ben sahada kimi izleyeceğim! Hangi bölgeye kimi alacağım?" diyen Luce, bu durumu TFF yetkilileriyle paylaşmıştı.

RUSYA'DA TAM TERSİNİ SÖYLEMİŞ

Rumen teknik adamın bu sözleri akıllardayken  Zenit'te çalıştığı dönemde bunun tam tersini söylediği ortaya çıktı. Rus Haber Ajansı TASS'a konuşan  Lucescu, sınırlamanın rekabeti öldürdüğünü savunuyordu.

Lucescu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"SINIRLAMA REKABETİ YOK ETTİ"

Rus futbolcular, sadece pasaportlarında  Rusya yazdığı için ilk 11'de oynamaya başladılar, gelişmeye ihtiyaçları kalmadı. Ne yazık ki, sınırlama rekabeti yok etti. Oysa bu sporun özüdür. Açıkçası, bu sınırın kabul görmesi, yerel oyunculara destek amaçlı, ama bu iki ucu keskin bir kılıçtır. Oyuncular, vazgeçilmez olduklarını düşünebilir, rekabeti kaybedersiniz, ve bu çok kötü bir durum..."