Maça alkollü çıkan hakemlerin lisansı iptal edildi

Maça alkollü çıkan hakemlerin lisansı iptal edildi

Çek Cumhuriyeti'nde Slavia Prag ile Pribram arasında oynanan karşılaşmaya sarhoş çıkan iki hakemin lisansı alındı.

Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu, Slavia Prag ile Pribram takımları arasında oynanan karşılaşmaya alkol alarak çıktığı tespit edilen iki hakemin lisansını iptal etti. Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, Çek Cumhuriyeti 1. Futbol Ligi ekiplerinden Slavia Prag ile Pribram arasında oynanan karşılaşmaya alkollü çıkan dördüncü hakem Marek Pilny ile çizgi hakemi Jiri Jech’in lisanlarının iptal edildiği belirtildi.
Açıklamada, haklarında disiplin soruşturması da açılan hakemlerden Pilny’nin belli olacak seviyede sarhoş olduğu ve dengede duramadığının gözlendiği, Jech’in ise karşılaşma esnasında idrarını yaptığı ifade edildi.
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkanı Miroslav Pelta, “İkisi de sarhoş ve maçı yönetemeyecek haldeydi. Bu nedenle artık aramızda olmayacaklar.” ifadelerini kullandı. Pelta, karşılaşmada görev alan baş hakem ile iki çizgi hakeminin de yaşanan durumu önleyememesi gerekçesiyle sezon sonuna kadar görev almayacaklarını bildirdi.
Slavia Prag’ın kümede kalma mücadelesi veren Pribram’ı deplasmanda 3-1 yendiği dün oynanan karşılaşmada görev alan söz konusu hakemlerin videoları, sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşıldı. Videoda, ayakta durmakta zorluk çeken hakemler, güvenlik görevlilerince saha kenarından alınıyor.