Maçta ortalık karıştı! İki güvenlik görevlisi yaralandı

Maçta ortalık karıştı! İki güvenlik görevlisi yaralandı

Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao ile Marsilya arasında İspanya'da oynanan rövanş maçında konuk takım taraftarları olay çıkardı.

UEFA Avrupa Ligi’nde Çeyrek Final’e yükselen takımlar belli oldu. Atletico Madrid, Marsilya, Sporting Lizbon, Lazio, Leipzig, Arsenal, CSKA Moskova ve Salzburg, rakiplerini saf dışı bırakarak tur atlamayı başardılar. Ancak geceye alınan sonuçlardan kadar Marsilya taraftarlarının İspanya’da neden olduğu olaylar damga vurdu.

İlk maçta sahasında 3-1 yendiği Athletic Bilbao’ya konuk olan Marsilya, rakibini San Mames Barria’da da 2-1 yenerek çeyrek finale çıktı. Marsilya taraftarları, tribünlerde çıkardıkları olaylarla maçın önüne geçtiler. Athletci Bilbao taraftarlarının üzerine havai fişek atarak oyunun akışını engelleyen Fransız fanatikler, kendilerine müdahale etmek isteyen güvenlik görevlilerine de saldırdılar. İki güvenlik görevlisinin yaralandığı olaylarda birçok taraftarın gözaltına alındığı duyuruldu.

UEFA’nın çıkan olaylar nedeniyle Marsilya’yı Disiplin Kurulu’na sevk etmesi bekleniyor.

Athletic Bilbao’nun bir önceki turda Rus ekibi Spartak Moscow ile oynadığı maçta da olaylar çıkmış, bir polis memuru hayatını kaybetmişti.