Malatyaspor Sadio Diallo ile anlaşma sağladı

Malatyaspor Sadio Diallo ile anlaşma sağladı

Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala transfer çalışmalarına hız veren Evkur Yeni Malatyaspor, Fransa ekiplerinden Bastia’da forma giyen Sadio Diallo ile anlaştı

Bir dönem Beşiktaş’ın da gündeminde olduğu iddia edilen Diallo, geçtiğimiz günlerde sarı siyahlı kulüpler görüşmek için İstanbul’a gelmişti. 27 yaşındaki orta saha oyuncusuyla ilgili görüşmelerini sürdüren yönetim, oyuncuyla her konuda anlaşma sağladı.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren sarı siyahlılar, Sadio Diallo’yu kadrosuna katarak, orta alanı daha da kuvvetlendirdi.

1,82 metre boyundaki Gineli futbolcu orta alanda forma giyiyor. Orta sahanın yanı sıra on numara pozisyonunda da görev alabilen 27 yaşındaki Diallo, Gine Milli Takımı’nda 26 karşılaşmada görev aldı ve 7 kez ağları havalandırdı.

FC Lorient, Stade Rennes ve SC Bastia takımlarının formalarını giyen Sadio Diallo; geçtiğimiz sezon Ligue 1’de 28 karşılaşmada bin 420 dakika görev aldı ve 3 gol kaydederek, 3 asist yaptı.

Bastia formasıyla 84 karşılaşmada 14 gol kaydeden ve 10 asist yaparken, Rennes karşılaşmasında 40 karşılaşmada görev aldı ve 1 asist yaptı. Diallo, Lorient formasıyla 40 karşılaşmada görev alırken 3 gol attı ve 2 asist yaptı.

Ligue 1’de 115 karşılaşmaya çıkan Gineli futbolcu 8 gol kaydetti, 8’de asist yaptı. Diallo, Ligue 2’de ise 32 karşılaşmada görev alırken 8 gol attı, 5’te asist yaptı.