Manchester City'nin Messi'ye sunduğu inanılmaz teklif

Manchester City'nin Messi'ye sunduğu inanılmaz teklif

Pep Guardiola'nın kulübü Manchester City, Lionel Messi için çılgın bir teklif sunduğu ortaya çıktı.

Messi'nin City'nin teklifini Barcelona'ya göstererek 'Ederim bu' dediği ve Barcelona'yla bu rakamlar üzerinden pazarlık yaptığı anlaşıldı.

Manchester City'nin Messi'ye sunduğu inanılmaz teklif Manchester City'nin Messi'nin reddedemeyeceği bir teklif sunduğu ortaya çıktı.  İngiliz ekibi Messi'ye imza parası olarak 100 milyon euro ve sezon başı da 50 milyon euro maaş teklif etti.Şeyh Mansur'un hazırladığı teklifi Messi'nin başını döndürdü. Ancak Barcelona sevgisi nedeniyle başka bir yöntem denedi.

Marca gazetesinin haberine göre Arjantinli futbolcu City'ye evet deme eğilimindeydi. Ancak bir kez daha Barcelona'yla görüşme kararı aldı.Guardiola ve eski öğrencisini yeniden bir araya getirecek bu transfer için Şeyh Mansur'u ikna etmişti. City'nin ligde gösterdiği üstün performans karşısında Şeyh Mansur'un Guardiola'nın bu isteğine karşı çıkamamıştı.

Messi City'nin teklifini de alıp Barcelona yönetimiyle masaya oturdu ve 'Ederim bu' dedi ve 100 milyon euro imza parasıyla yıllık 50 milyon euro'luk teklifi gösterdi . Yapılan görüşmeler sonucunda Messi, Barcelona'dan istediğini kopardı. Barcelona geçtiğimiz günlerde Lionel Messi'yi 2020/21 sezonu sonuna kadar kulüpte tutacak yeni sözleşmenin imzalandığını duyurmuştu. Messi'nin serbest kalma bedeli 700 milyon euro olarak açıklandı.

Detaylara gelince, resmen açıklanmasa da Messi 59 milyon dolar imza parası alacak. Maaşı ise haftalık 667 bin dolar olarak belirlendi. Messi'nin ücretinin ödenmesinde bir sponsor destek olacak. Bir başka kaynak ise Messi'nin imza parasının bonuslarla birlikte 100 milyon dolar olduğunu öne sürdü. Maaşının ise 650 bin ila 755 bin dolar arasında olduğu savunuldu.