'Manisaspor'a siyaset bulaştırdılar'

'Manisaspor'a siyaset bulaştırdılar'

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisaspor'un bugün yaşadığı sorunların, kulübe siyaset bulaştırılmasından kaynaklandığını savundu.

Büyükşehir Belediyespor'un Afyonkarahisar kampında konuşan Ergün, "Bugün gelinen nokta için söyleyecek kelime bulamıyorum. Ben her zaman sporda siyasetin yerinin olmadığını söyledim. Ama kulübü yönetenler, sadece siyasi şov yaparak takımı bu hale getirdiler. Yaklaşık 3 senedir savcılıkta ve müfettişlerin incelemesinde olan, paraların kasaya girmediği, gelen paraların hesabının verilmediği bir kulübe, ben başta olmak üzere kimse mali katkıda bulunmaz. Bu şartlar sürdüğü sürece Allah yollarını açık etsin" ifadesini kullandı.

Başkan Cengiz Ergün, Akhisar'da otoparkların gelirlerinin Akhisar Belediyespor'a devri konusundaki eleştirileri de şöyle yanıtladı:

"Büyükşehir olduktan sonra sadece Akhisar'a değil, Turgutlu, Salihli, Kula, Alaşehir, Soma gibi ilçelerdeki tüm amatör ve profesyonel kulüplere yardımda bulunduk. Ancak bu otopark olayından sonra bir karalama kampanyası başladı. O otoparkları zaten Akhisar Belediyespor işletiyordu. Biz işi yasallaştırdık. Karar mecliste tüm partilerin oy birliği ile alındı. Ben geçtiğimiz ay Turgutlu, Salihli, Kula, Alaşehir belediye başkanlarına da söyledim; ilçelerindeki otoparkların işletme haklarını meclisten geçirmek koşulu ile onlara verebilir teklif bizden, karar onlardan" dedi.