Mario Gomez ve Dirk Kuyt'un dopingli olduğu ortaya çıktı!

Mario Gomez ve Dirk Kuyt'un dopingli olduğu ortaya çıktı!

Rus hacker grubu 'The Fancy Bears', WADA'yı hackleyerek 25 futbolcunun 2010 Dünya Kupası'nda doping testlerinin pozitif olduğunu ortaya çıkardı. İçlerinde Mario Gomez ve Dirk Kuyt da var

Rus bilgisayar korsan grubu 'The Fancy Bears', Uluslararası Anti-Doping Akansı WADA'nın bilgisayarlarına girerek ünlü oyuncuların pozitif çıkan doping testlerinin hasır altı edildiği iddia etti.

LİSTEDE KUYT VE MARİO GOMEZ DE VAR

2010 Dünya Kupası sırasında aralarında  Hollanda'dan  Dirk Kuyt,  Almanya'dan  Mario Gomez ve  Arjantin'den Juan Veron ile  Carlos Tevez'in de bulunduğu futbolcuların yasaklı ilaç kullandıkları ve doping testlerinin pozitif çıktığı ancak herhangi bir işlem yapılmadığı belgesini yayınladı. 2016'da ise büyük liglerde oynayan 200 futbolcunun benzer şekilde doping yaptığını ancak yine bir ceza verilmediğini öne sürdü.

'The Fancy Bears' belgeleri yayınlarken, "WADA'nın belgelerine bir göz atın. 150'den fazla futbolcu 2015'te dopingli çıkıyor. 2016'da ise sayı 200'e kadar çıkıyor." denildi.

25 OYUNCU VAR

Yayınladıkları bir diğer belgede ise  Dirk Kuyt ve  Mario Gomez dahil olmak üzere  2010 Dünya Kupası'ndaki 25 oyuncunun yasaklı ilaçları kullanmalarından sonra ceza verilmediği gibi bu ilaçları kullanmalarına izin verildiği belgelerini paylaştı.

İşte  2010 Dünya Kupası sırasında yasaklı madde aldığı iddia edilen futbolcular:

CEZAYİR

Ryad Boudebouz
Karim Matmour

ARJANTİN

Diego Milito
Carlos Tevez
Juan Veron
Gabriel Heinze
Samuel Walter

ŞİLİ

Fabian  Ariel Orellana Valenzuela
Humberto Andres Suazo Pontivo

FİLDİŞİ SAHİLLERİ

Kanga Salbutamol Akale (DoU)

ALMANYA

Christian Trasch
Mario Gomez
Hans-Jorg Butt
Dennis Aogo

YUNANİSTAN

Georgios Tzavellas
Pantelis Kapetanos

İTALYA

Vicenzo Iaquinta
Mauro Camoranesi

HOLLANDA

Dirk  Kuyt

YENİ ZELANDA

Tim Brown
Costa Barbarouses
Ryan  Nelson

SLOVAKYA

Martin Jakubko

SLOVENYA

Marco Suler