Mathieu Valbuena kulübü mahkum ettirdi

Mathieu Valbuena kulübü mahkum ettirdi

Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Mathieu Valbuna, eski kulübü Olimpik Marsilya'ya karşı açtığı davayı kazandı.

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz yaz Olimpik Lyon'dan kadrosuna kattığı Mathieu Valbuena'ya ülkesi Fransa'dan güzel haber geldi.

33 yaşındaki yıldız futbolcu, 8 yıl boyunca formasını giydiği eski kulübü Olimpik Marsilya'ya karşı açtığı davayı kazandı.

Mahkeme, davada Valbuena'yı haklı bularak Marsilya kulübünün Sarı Lacivertli futbolcuya 568 bin 800 euro ödemesi gerektiğine hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Her şey, Valbuena'nın 2014 yazında Marsilya'dan ayrılarak Dinamo Moskova'ya transfer olmasıyla başlamıştı.

Bonservisine 7 milyon euro ödenen Fransız sol kanat oyuncusunun o dönem menajerliğini yapan Christophe Hutteau'ya komisyon olarak 568 bin 800 euro verilmesi gerekiyordu.

Ne var ki Valbuena, bu ücreti ödemeyi kabul etmedi. Bunun üzerine eski menajeriyle davalık olan yıldız futbolcu, mahkeme tarafından bu ücreti ödemeye mahkum edildi.

MARSİLYA'YA DAVA AÇTI

Mahkeme kararına rağmen parayı ödememekte direten "Küçük Bisiklet" lakaplı futbolcu, otomobiline haciz gelmesinin ardından eski kulübü Marsilya'ya dava açma kararı aldı.

Söz konusu ücretin Marsilya tarafından ödeneceğine dair o dönemki kulüp başkanından söz aldığını öne süren Valbuena, mahkeme tarafından haklı bulundu ve Marsilya'nın Fener'in yıldızına 568 bin 800 euro'yu ödemesine karar verildi.

Öte yanda kararı tamamı ile hukuksuz bulduğunu açıklayan Marsilya'nın bu sonuca itiraz etmek için yasal yolları kullanacağı öğrenildi.