Mehmet Demirkol’dan çok çarpıcı Galatasaray değerlendirmesi

Mehmet Demirkol’dan çok çarpıcı Galatasaray değerlendirmesi

Galatasaray'ın sahasında Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-0 yenerek şampiyonluk yolundaki kritik virajı geçmesini değerlendiren Mehmet Demirkol çarpıcı ifadeler kullandı.

Futbol yorumcusı ve köşe yazarı Mehmet Demirkol, Galatasaray’ın Süper Lig’in 33. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Galatasaray’ın sezon başında yaşadığı sıkıntılara rağmen toparlanarak şampiyonluğa yürümesini değerlendiren Demirkol, “Böyle bir şey sadece Galatasaray’da olursa şaşırmamak gerek. Kültürü, geleneği, genetiği buna uygun” dedi.

İşte Demirkol’dan dikkat çekici Galatasaray değerlendirmesi;

“Sezon başında Avrupa'dan utandırıcı bir şekilde elenmiş, sezon içinde hem başkanını hem teknik direktörünü sancılı bir şekilde değiştirmiş bir kulubün son haftaya, beraberlik halinde şampiyon olma garantisiyle girmesinin başka bir örneği var mı acaba? Bu kadar da değil. Hem giden hem gelen başkanı, Aziz Yıldırım gibi bir güçlü figür değilken oldu bu. Onu geçtim Fikret Orman ya da Ali Ağaoğlu gibi hemen akla gelen, bilinen isimler de değil”

‘SADECE GALATASARAY’DA OLURSA ŞAŞIRMAMALI’

“Böyle bir şey, sadece Galatasaray'da olursa çok şaşırmamak gerekir… Kültürü, geleneği, genetiği buna uygundur. Eksik olan güçlü figür Fatih Terim'in işin içine girişi, onun milli takımda aldığı derin yaraları sessiz sedasız iyileştirmesi yetti.”

‘TERİM YENİ BİR EFSANE ÇIKARABİLİR’

“Terim'in 10 sezonda, Aziz Yıldırım'ın 20 sezonda 6 şampiyonluğu var. Terim öne geçmek için büyük avantaj sağladı. Bakalım kim öne geçecek? Ya da geçecek mi? Tek bir maç. Terim'in kendi kendisini tedavi sürecinden yeni bir efsane çıkarmak için sadece 1 puana ihtiyacı var.”