Mehmet Demirkol’dan Quaresma’nın hareketine eleştiri

Mehmet Demirkol’dan Quaresma’nın hareketine eleştiri

Beşiktaş'ın sahasında Monaco ile 1-1 berabere kaldığı maçı değerlendiren Spor Yazarı Mehmet Demirkol, Quaresma'nın son dakikalardaki hareketine tepki gösterdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda sahasında Monaco ile geriye düştüğü maçta 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Avrupa’da yoluna yenilgisiz devam etmeyi başardı. Cenk Tosun’un penaltı golüyle 1 puanı kurtaran Beşiktaş, maçın son bölümünde yakaladığı net fırsatları değerlendiremeyerek galibiyeti kaçıran taraf oldu. Maçın son anlarında Ricardo Quaresma’nın bir pozisyonda rakibine attığı tekme, hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Kırmızı kart alabilecekken sarı kartla kurtulan Quaresma’ya, Spor Yazarı Mehmet Demirkol’dan eleştiri geldi. NTV Spor’da yayınlanan ’90+’ programında maçı değerlendiren Mehmet Demirkol, Quaresma’nın oyununu överken, hareketinin ise ucuz atlatıldığını savundu.

Mehmet Demirkol, Quaresma ile ilgili şu yorumları yaptı:
“Beşiktaş bu maçı final maçı gibi oynadı. Bu da bence kötü etkiledi. Quaresma’nın sarı kartı büyük şans. Quaresma’nın ayarı bozuldu. Bunların olmaması lazım tabii… Çizgiye yakın top alan Quaresma, çerçeveye yakın top almaya başladı. İki senedir böyle göremedik. Bugün de yine kızabileceğimiz çok nokta var ama takımın aranan oyuncusu. O kadar üst düzey katkı veriyor ki; onlara bir şey diyemezsin. Ben o tekmeye taktım. Valbuena’ya hareketine benziyor. Öyle bir kırmızı kart en az 2 maç götürür, minimum. Etkileri domino taşı gibi olurdu.”