Almanya'da Bambi heyecanı

Almanya'da Bambi heyecanı

Almanya'da Bambi heyecanıAlmanya'nın Oscar'ı olarak bilinen Bambi ödülleri sahiplerini buldu. Berlin'de yapılan göz kamaştırıcı ödül töreni sinema ve TV yıldızlarını, müzik ve siyaset dünyasından ünlüleri ağırladı.

Türkiye kökenli sinema yıldızları Fatih Akın, Sibel Kekilli, TV sunucuları Nazan Eckes, Pınar Atalay gibi isimlerin de katıldığı Bambi Medya ödülleri 69'uncu kez verildi. Burda Yayınevi tarafından verilen Bambi Ödül töreni ünlü Alman şarkıcı Helene Fischer'in okuduğu “Achterbahn” (Lunapark Treni) adlı şarkısıyla açıldı.

Berlin'de Potsdam Meydanı'ndaki Stage Tiyatrosunda düzenlenen ödül töreninde Hollywood havası esti. Amerikalı oyuncu ve şarkıcı Hugh Jackman, eğlence dalında Bambi ödülünü aldı.

Nazan Eckes ve Pınar Atalay'ın da sunuculuk yaptığı törende, Amerikalı oyuncu Arnol Schwarzenegger Çevre Koruma ödülünü kazandı.

Arnold Schwarzenegger hayatının sonuna kadar çevre korumayla mücadele edeceğini söyledi. Endonezya'da plastik poşetlere karşı “Bye Bye Plastic Bags” (Elveda plastik poşetler) kampanyasıyla ünlenen Melati ve Isabel Vijsen kardeşler de çevre koruma ödülü sahibi oldular.


Çinli sanatçı Ai Weiwei cesaret ödülüne layık görüldü. Ai Weiwei, kimler mülteci alıyor tartışmaları arasında 65 milyon mültecinin vatanını kaybettiğinin gözardı edildiğini eleştirdi.

En iyi Alman kadın oyuncu ödülünü “Charite” filmindeki rolüyle Alicia von Rittberg, en iyi Alman erkek oyuncu ödülünü ise Heino Ferch kazandı.


Hugh Jackman

Ünlü yönetmen Fatih Akın, Almanya adına Oscar yarışmasına katılan “Aus dem Nichts” (Solgun) adlı filmiyle jüri özel ödülünü aldı. Neonazilerin bombalı terör saldırısında oğlu ve kocasını kaybeden bir kadının hikayesini anlatan Fatih Akın, ödül için çıktığı sahnede “ırkçılık iğrenç bir şey” dedi.


Arnold Schwarzenegger

En iyi Alman film ödülü ise Nijeryalı bir mülteciyi evlerine alan Alman aileyi anlatan “Willkommen bei den Hartmanns” (Hartmannlara Hoşgeldiniz) adlı filme gitti.