Milan’a UEFA’dan kötü haber kapıda!..

Milan’a UEFA’dan kötü haber kapıda!..

İtalya Serie A'nın ve Avrupa'nın köklü ekiplerinden Milan'a UEFA'dan kötü haber geldi. La Gazzetta dello Sport'un haberine göre UEFA Kulüpler Mali Kontrol Kurulu Araştırma Dairesi, İtalyan kulübü Milan'ın finansal fair play'in gerekliliklerini ihlal ettiğine karar vererek dava dosyasını Yargılama Dairesi'ne gönderdi.

Milli yıldız Hakan Çalhanoğlu’nun da formasını giydiği Avrupa’nın köklü kulübü Milan’a UEFA’dan kötü haber kapıda. Serie A’da son şampiyonluğunu 2010-2011 sezonunda kazanan ve o tarihten bu yana ligde şampiyonluğu bulunmayan Milan, sezon başı kesenin ağzını açmış ve 189.5 milyon Euro’luk transfer harcaması yapmıştı.

Transferler etkili olmadı…

Yapılan transferler de sonucu değiştirmezken, Milan, sezonu lider Juventus’un 31 puan gerisinde 6. sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılım hakkını elde etti. Şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan ama bir türlü istediği sonuçları alamayan kırmızı-siyahlı ekibe bir kötü haber de UEFA’dan geldi.

La Gazzetta dello Sport’un haberine göre UEFA, Milan’ın FFP kurallarını ihlal ettiği için yaptığı anlaşma başvurusunu reddetti. UEFA Kulüpler Mali Kontrol Kurulu Araştırma Dairesi, İtalyan kulübü Milan’ın finansal fair play’in gerekliliklerini ihlal ettiğine karar vererek dava dosyasını Yargılama Dairesi’ne gönderdi. İtalyan ekibine Haziran ayında transfer kısıtlaması ya da Avrupa’dan men cezası verilecek.