Milli yüzücünün hedefi: 2020 Tokyo olimpiyatları

Milli yüzücünün hedefi: 2020 Tokyo olimpiyatları

Samsun’da 18- 30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda İşitme Engelliler Yüzme Milli Takımı’nda yarışacak 16 yaşındaki Reyhan Betül Küçük’ün hedefi, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etmek.

Sakarya’da yüzmeye 12 yaşında başlayan ve İşitme Engelliler Yüzme Milli Takımı’na 14yaşında yükselen Reyhan Betül Küçük, Deaflympics 2017’den madalya ile ayrılmak ve 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’nda duyanlarla birlikte mücadele etmek için çalışmalarını sürdürüyor. İki yıldır profesyonel seviyede yüzen milli sporcu, stili ve çalışma aşkı yüzünden arkadaşları tarafından ‘kurbağa’ lakabıyla çağrıldığını belirterek şöyle dedi:

“Yaptığım sporu sevmeseydim bu kadar uğraşmaz ve devam etmezdim, bırakırdım. Çünkü çok zor bir spor. Sanırım yüzme olmasaydı çok boş bir insan olurdum. Hayatta bir amacım olmazdı. Beni ifade eden bir şey olmazdı. Nasıl desem, kurbağalamada yüzdüğüm için insanlar beni kurbağa diye çağırıyor ve bu da beni mutlu ediyor. Deaflympics 2017’den madalya ile ayrılmak ve 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları’nda duyanlarla birlikte mücadele etmek istiyorum. Bunun için çalışmalarımı sürdürüyorum.”

Bugüne kadar Türkiye’de katıldığı yarışlarda 55 madalya ve üç kupa kazanan milli yüzücü, Deaflympics 2017 ile birlikte ilk kez uluslararası müsabaka tecrübesini yaşayacak.