Murray art arda 2. kez şampiyon

Murray art arda 2. kez şampiyon

2016 Rio Olimpiyat Oyunları tenis branşında, tek erkekler finalinde Juan Martin del Potro'yu 3-1 mağlup eden Andy Murray, altın madalyaya uzandı.

 Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpik Tenis Merkezi'nde oynanan tek erkekler final müsabakasında Arjantinli Juan Martin del Potro ile Büyük Britanyalı Andy Murray karşılaştı.
 Turnuvanın formda isimlerinden Del Potro karşısında üstün bir performans sergileyen Murray, 4 saat 2 dakika süren mücadelenin ardından rakibini 7-5, 4-6, 6-2 ve 7-5'lik setlerle 3-1 yenerek altın madalya kazandı.
 Tarihe geçti
 Andy Murray, bu başarısıyla olimpiyatlarda teklerde iki kez altın madalya kazanan ilk tenisçi unvanına da sahip oldu. Büyük Britanyalı tenisçi, 2012'de Londra'da düzenlenen olimpiyatlarda ise İsviçreli Roger Federer'i yenerek altın madalyaya ulaşmıştı.
 Dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ve İspanyol Rafael Nadal gibi önemli tenisçileri önceki turlarda yenerek dikkati çeken Del Potro ise gümüş madalyayla yetindi. Üçüncülük mücadelesinde Nadal'ı 6-2, 6-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup eden Japon Kei Nishikori de bronz madalya elde etti.