Mustafa Cengiz: Dağ gibi sorunlar var

Mustafa Cengiz: Dağ gibi sorunlar var

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, mali kongrede açıklamalarda bulundu.

Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Gelirlerimizde %90 oranında artış sağladık. Geldiğimizden bu yana maaş ödemelerinde gecikmedik. İnşallah bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Ama dağ gibi sorunlar duruyor.

Çok zor bir anda geldim, önceki başkanlarımız da öyleydi. Hepsi ellerini taşın altına koydu ve Galatasaray'ı bugünlere getirdiler. Benden önceki herkese bizi bugünlere taşıdığı için teşekkür ederim.

Biz göreve geldiğimizde 1 milyar 277 milyon TL borç - alacak farkı vardı. Giderlerimizi %30 oranında azalttık.

Biz sportif olarak şampiyonuz. Bunu da taçlandırdık. Şampiyon olduk ve en yüksek gelir düzeyine ulaştık. Yıl sonu itibarıyla totalde artıdayız.

CAS'tan beklediğimiz yazı, dün resmi olarak geldi ve Avrupa'dan men edilme ihtimalimiz kalmadı.

13.5 milyon euro'ya sattığımız Ndiaye'yi 750 bin euro'ya kiraladık. Aslında hiç para vermeyecektik ama gulyabaniler devreye girdi.

14 ay için 2 milyar 225 milyon tahsilat yaptık. Bonservis gelirlerinde de yükseldik. 230 milyon TL'lik bonservis ücreti kazandık. Şampiyonlar Ligi'nden 202 milyon TL, gişe gelirlerin 170 milyon TL gelir elde ettik. İnşallah Mayıs 2019'a geldiğimizde 1 milyar TL gelir elde edeceğiz.

Sponsorluk konusundaki çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Stadyumun isim hakkı 1.5 yıl sonra bitecek ama biz şimdiden çalışıyoruz.

UEFA bizi iyi ki sınırlandırıyor. UEFA'da biz gelirimizin %60'ını aşamayız. Yaptığımız transferlerde her adımı UEFA'ya bildirdik. UEFA, denetlemeyi 6 ayda bir yapar. Biz bu denetlemeyi 3 aya indirdik, biz istedik. Bu bizi daha diri tutuyor.

75 milyonluk futbolcu giderini 55 milyona indirdik. Hedefimiz 45 milyon. Asla küçülerek büyümeyi düşünmüyoruz ama israfı azaltmayı istiyoruz. Nitekim yaptığımız transferlerde yıllık ücret ödemelerine dikkat edelim.

Bazı iyi sıhhatte olsunlar kardeşlerimiz bizi yurt içinde, yurt dışında şikayet etmesinler. Galatasaray kuruşuna dikkat ediyor, har vurup harman savurmuyor.